Ilustracija (Pexels)
Za današnji recept putujemo do Bliskog istoka gdje je nastalo vrlo jednostavno i fino jelo nazvano Lasha. Ovaj topli obrok iz Jemena svojim izgledom jako podsječa na puno poznatiju Šakšuku, a oni koji nikad nisu čuli niti za jedno od ova dva jela mogli bi se ugodno iznenaditi s ovim receptom kojeg će smazati u tren oka.
Započnite sjeckanjem povrća. Na malo maslinova ulja popirjajte luk. Kada luk pozlati dodajte rajčice. Zatim posolite i dodajte sve navedene začine. Nakon toga dodajte umak od rajčice i nastavite kuhati na srednje niskoj vatri dok rajčice ne omekšaju i povežu se s ostalim sastojcima. Dodajte čili papričice.
Nakon toga je vrijeme da ubacite jaja u smjesu. Dobro promiješajte i dodajte malo vode. Smanjite vatru i razmažite sir iznad umaka s jajima. Potom poklopite i ostaviti da kuha tri do pet minuta.
Poslužite uz kruh i uživajte. Dobar tek!
Recept možete pogledati i na Instagramu:
View this post on Instagram