Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Kremasta salata od krumpira sa slaninom

| Autor: Novi list
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Ime sve govori. 

Ova kremasta salata od krumpira sa slaninom sadrži mladi krumpir s majonezom, kiselim vrhnjem, octom, celerom i svježim začinskim biljem. Nikako ne zaboravite slaninu.

Najbolji dio? Izrada traje samo 30 minuta.

Sastojci

  • 3 kilograma crvenog mladog krumpira
  • sol i crni papar
  • 8 kriški slanine
  • 1/2 šalice majoneze
  • 1/4 šalice kiselog vrhnja
  • 3 žlice octa (vinskog)
  • 4 stabljike celera, tanko narezane
  • 1/2 šalice nasjeckanog svježeg ravnog lista peršina
  • 1/4 šalice nasjeckanog svježeg estragona

Stavite krumpir u veliku posudu. Dodajte dovoljno hladne vode da pokrije krumpir i pustite da zavrije. Dodajte 1 žličicu soli, smanjite vatru i dinstajte dok ne omekša, 15 do 18 minuta. Ocijedite i pustite pod hladnom vodom da se ohladi. Izrezati na četvrtine.

U međuvremenu slaninu pecite u velikoj tavi na umjerenoj vatri, 6 do 8 minuta. Prebacite na tanjur obložen papirnatim ručnikom. Ostavite da se ohladi, a zatim usitnite na komade.

U velikoj zdjeli umutite majonezu, kiselo vrhnje, ocat, ¾ žličice soli i ½ žličice papra. Dodajte krumpir i celer. Prije posluživanja rasporedite na vrh peršin, estragon i slaninu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter