Ilustracija (iStock)
Složenci su ukusni jer kombiniraju najbolje aspekte namirnica, stvarajući bogatu harmoniju okusa!
Kada se različite namirnice spoje, njihovi okusi, teksture i arome međusobno se nadopunjavaju, a osim toga, kombiniranje sastojaka omogućava kreativnost u kuhinji, što znači otvorena vrata ka istraživanju novih okusa i inovativnih receptata.
Sastojci za četiri osobe:
Priprema:
Tikvice izrezati na kolutove i poslagati na pleh obložen masnim papirom. Peći na 180°. Kapulu izrezati i pirjati na maslinovom ulju, dodati meso i narezani češnjak, posoliti i popapriti.
Pustiti da se sve skupa ohladi. U zdjeli istući jaja, dodati vrhnje, mlijeko i ribani sir, posoliti i popapriti.
U posudu za pečenje slagati red tikvica, red mesa, pokapati umakom od jaja i vrhnja i tako redom dok se ne potroše sastojci. Zadnji red preliti ostatkom umaka. Peći na 180°, oko 45 minuta ili dok ne dobije koricu.