Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Musaka od tikvica

| Autor: Ingrid Periša
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Složenci su ukusni jer kombiniraju najbolje aspekte namirnica, stvarajući bogatu harmoniju okusa!

Kada se različite namirnice spoje, njihovi okusi, teksture i arome međusobno se nadopunjavaju, a osim toga, kombiniranje sastojaka omogućava kreativnost u kuhinji, što znači otvorena vrata ka istraživanju novih okusa i inovativnih receptata.

Sastojci za četiri osobe:

  • 4 - 5 manjih tikvica
  • 850 g miješanog mljevenog mesa
  • 3 kapule
  • 2 dcl kiselog vrhnja
  • 4 češnjaka
  • 4 jaja
  • 2 dcl mlijeka
  • oko 20 dkg sira, (npr. gaude) 
  • maslinovo ulje, sol i papar

Priprema: 

Tikvice izrezati na kolutove i poslagati na pleh obložen masnim papirom. Peći na 180°. Kapulu izrezati i pirjati na maslinovom ulju, dodati meso i narezani češnjak, posoliti i popapriti.

Pustiti da se sve skupa ohladi. U zdjeli istući jaja, dodati vrhnje, mlijeko i ribani sir, posoliti i popapriti.

U posudu za pečenje slagati red tikvica, red mesa, pokapati umakom od jaja i vrhnja i tako redom dok se ne potroše sastojci. Zadnji red preliti ostatkom umaka. Peći na 180°, oko 45 minuta ili dok ne dobije koricu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter