DANCESTAR CROATIA

Plesači kluba Infinity s osam koreografija plasirali se na svjetsko natjecanje


Osam zlata i jedno srebro, rezultat je izvrsnog nastupa pulskog Plesnog kluba Infinity na kvalifikacijskom dvodnevnom turniru DanceStar Croatia 2019 koje se početkom mjeseca održavao u Opatiji. Na natjecanju u Opatiji sudjelovalo je čak dvije tisuće plesača iz Hrvatske i inozemstva, a članovi Infintyja u Pulu su se vratili izuzetno zadovoljni ostvarenim sjajnim rezultatima.

Različite discipline

Prijavili su ukupno deset koreografija u različitim disciplinama (musical theatre, open i contemporary modern), u kojima je sudjelovalo 30 plesača iz kluba različitih uzrasta, od djece sve do seniora, te su osvojili, dakle osam zlata i jedno srebro.

Zlato su osvojile koreografije "The wizard of Oz", musical theatre (grupa, seniori), "Freedom" (open, solo, seniori), "Pandora´s box" (open, grupa, djeca), "The secret garden" (open, grupna, juniori), "Miss peregrine´s home" (open, grupa, seniori), "Fall of an angel" (contemporary modern, duo/trio/quartet, djeca), "Dream state" (contemporary modern, grupa, djeca) i "Proximity" (contemporary modern, grupa, seniori). Srebro je osvojila koreografija "Exam" (duo/trio/quartet, seniori, u disciplini contemporary modern).

Kvalifikacije za svjetsko prvenstvo

Osim u Hrvatskoj, natjecanje DanceStar održava još 11 kvalifikacijskih turnira diljem svijeta te se odabiru najbolje koreografije koje se sastaju na svjetskom prvenstvu World Dance Masters. Veliko finale bit će u Poreču od 20.do 21. svibnja ove godine. Plesni klub Infinity kvalificirao se na World Dance Masters s ukupno osam koreografija, te će se natjecati s najboljim koreografijama iz cijelog svijeta. Koreografije je osmislila voditeljica i koreografkinja Barbara Čalić. (S. Z. T.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter