OSNOVNA ŠKOLA VELI VRH

Kreativnost na nastavi likovne kulture: Pulski učenici dizajnirali poštanske marke na temu željeznice

| Autor: Borka PETROVIĆ

U pulskoj Turističkoj zajednici na Forumu otvorena je izložba učenika Osnovne škole Veli Vrh. Dio je to veće izložbe koja je nastala na nastavi likovne kulture.

- Na nedavnom integriranom danu škole, kada se djeca odlučuju za samo jedan od predmeta, ove je godine središnja tema bila željeznica. U sklopu likovne radionice učenicima se predstavio Filatelistički klub Pula predavanjem o filateliji te prezentacijom povijesti poštanskih marki, dok su učenici imali zadatak kreirati dizajn nove poštanske marke na temu željeznice, veli profesorica likovne kulture Roberta Weisman Nagy.

Ističe da su, slijedeći priču kolege, profesora povijesti Igora Jovanovića o tome da je na Velom Vrhu 1905. godine bila samo jedna kućica, i to ona čuvara pruge Stjepana Kazalca, učenici krenuli od ideje da je zapravo cijeli Veli Vrh polako nadograđivan kako se povećavao dolazak na željezničku stanicu.

- Učenici su kroz temu željeznice objedinili i zavičajnu nastavu realizirajući niz crno-bijelih crteža u tehnikama grataža, tuša, flomastera i uporabe kistova, navodi Weisman Nagy, dodajući da se u cijelu priču uključila i Facebook grupa K.u.K. sa starim fotografijama željezničke stanice. Izložbu je jučer posjetila i gradska pročelnica za kulturu Jasmina Nina Kamber.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter