ŽIVOT NA VAGI HRVATSKE PREDSJEDNICE

Kolindin veliki dobitak - gubitak kilograma!


Sve je počelo kada je hrvatska predsjednica otišla u Bijelu kuću i fotografirala se s predsjednikom SAD-a Donaldom Trumpom i Melanijom Trump koju je teško zasjeniti. U tom trenutku Kolinda Grabar Kitarović je svojom vitkom figurom plijenila pažnju pored prelijepe prve dame i bio je to trenutak kada su mnogi primijetili novu liniju predsjednice u plavoj haljini

U Hrvatskoj je sve mršavo – državni proračun, BDP, zakoni, pa i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, kojoj za razliku od navedenih što je tanja to joj popularnost više raste, vjerojatno jer je više gledaju nego slušaju. Ako do sada nije puno napravila po pitanju Hrvatske, onda je stvarno napravila enorman posao u promicanju dijete i to liposukcijske. A sve je počelo kada je hrvatska predsjednica otišla u Bijelu kuću i fotografirala se s predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Donaldom Trumpom i njegovom prvom damom manekenskih proporcija Melanijom Trump. Melaniju je doista, teško zasjeniti, a u tom trenutku Kolinda je svojom figurom plijenila pažnju pored prelijepe prve dame i bio je to trenutak kada su mnogi primijetili vitku liniju predsjednice u plavoj haljini.

Bez ugljikohidrata

I tu je krenuo Kolindin zvjezdani uspjeh kada više nije krasila samo naslovnice političkih tjednika, već i ženskih časopisa. Predsjedničina dijeta zapravo je liposukcijska dijeta. Nije riječ o nikakvoj novosti u svijetu dijeta gdje svaki mjesec naslovnice krasi nova revolucionarna dijeta kojom ćemo preko noći izgledati kao hollywoodske zvijezde, već o režimu prehrane koji zapravo i prakticiraju hollwoodske zvijezde poput božanstveno lijepe Monice Bellucci. Od domaćih celebrityja u nju se kune pjevač Opće opasnosti Pero Galić te folk pjevač Halid Bešlić.

Liposukcijska dijeta zahtijeva poseban režim koji se bazira na povećanom unosu masti i proteina, a smanjenom unosu ugljikohidrata. Ono na što je važno obratiti pozornost to je da se tijekom ove dijete koriste određeni suplementi, odnosno aminokiseline koje pomažu u reguliranju masnog tkiva. Aminokiseline aktiviraju enzim lipazu koji djeluje na pojačano iskorištavanje masnoća za dobivanje potrebne energije. Ovo je prirodan proces zahvaljujući kojem se može izgubiti do 10 posto tjelesne mase.

Liposukcijska prehrana zapravo uključuje vraćanje hrani koju su jeli naši preci, a to uključuje prirodne masti nađene u životinjama i biljkama. Dijeta nije stroga (kako za koga, op.a.) i ne uključuje izgladnjivanje, ali uvelike smanjuje unos ugljikohidrata. Dakle, vrlo je slična palo dijeti i LHCF prehrani koja je prije nekoliko godina bila nutricionistički hit.

Kako se može pročitati na internetu, dijeta se provodi 14 i 21 dan, ovisno o tome koliko kilograma želite izgubiti. Nakon 14 dana dijete uzima se pauza od 14 dana.

Dijeta se sastoji od tri obroka dnevno, zabranjeni su slatkiši i kruh. Glavni obrok u danu je večera koja se temelji na mesu, ribi i kuhanom povrću. Doručak i ručak zamijenjeni su shakeovima različitih okusa, uz dodatke prehrani. Salate su dopuštene uz večeru, dok su voće i ugljikohidrati zabranjeni. Džemove i marmelade, ušećereno voće i sirupe, masne jogurte, mlijeko, vrhnje i šlag, sušena i dimljena mesa poput slanine, kobasica, pršuta i masnu ribu također treba izbjegavati u širokom luku. Nažalost, nije dozvoljeno ni konzumiranje bijelog i sojinog brašna, klica i pekarskih proizvoda, isto kao ni alkohola, kave i gaziranih sokova.
Izbjegava se i fizička aktivnost, iako je Kolinda u nekoliko navrata rekla da ona unatoč tome vježba.

Kolindina dijeta

Program za liposukcijsku dijetu možete provesti i sami, uz pridržavanje jelovnika i dozvoljenih namirnica. Ipak, treba biti jako oprezan i poželjno je prethodno se savjetovati s liječnikom jer nagla promjena prehrane i načina života može utjecati na sve aspekte zdravlja. To posebno vrijedi za osobe koje pate od kroničnih bolesti ili poremećaja. Uz jelo se svakodnevno uzimaju prirodni suplementi aminokiselina i pije najmanje dvije litre vode ili nezaslađene tekućine.

Nakon ovakvog uspjeha slobodno možemo preimenovati dijetu u premijersku dijetu ili pak samo Kolindinu dijetu. (Lara BAGAR)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter