Povećali sredstva za 57 posto

Istarska županija sufinancirala 52 projekta iz područja zdravsta i socijalne skrbi

| Autor: Doria Mohorović
(Foto: Istarska županija)

(Foto: Istarska županija)


U Coworking Pula centru danas su potpisani ugovori o sufinanciranju projekata iz područja zdravstva i socijalne skrbi za 2024. godinu. Ove godine financira se ukupno 52 projekta koje provodi 46 udruga (neke imaju po dva projekta) od čega su 22 projekta iz područja za unapređenje zdravlja građana Istarske županije, a 30 za unapređenje socijalnog blagostanja građana Istarske županije.
Istarski župan Boris Miletić koji je potpisao ugovore s predstavnicima udruga, uz prisustvo pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Gordane Antić, izrazio je zadovoljstvo što su ove godine u Županiji ponovno povećali iznos sufinanciranja i to za 57 posto u odnosu na lani. Konkretno, radi se o iznosu od 173 tisuća eura.

- Otkad sam postao župan na vrhu prioriteta mi je upravo područje obrazovanja, područje zdravstva i socijalne skrbi. Mislim da smo to ne samo riječima, već konkretnim dijelima, pa i konkretnim financijama pokazali u dosadašnjem radu. Kao županija 2023. godine smo bili vodeći u Republici Hrvatskoj upravo po izdvajanju za zdravstvo. Napravila je to jedna kvalitetna analiza portala župan.hr, koji analizira sve hrvatske županije i ono što smo ove godine napravili je dodatni iskorak - uspjeli smo u proračunu Istarske županije osigurati i dodijeliti preko 1,3 milijuna eura za programe ustanova i udruga sa područja socijalne skrbi, poručio je župan i od srca zahvalio udrugama na trudu i doprinosu, koje unutar zajednice igraju ključnu ulogu te doprinose kvalitetnijem životnom standardu sugrađana.

- Danas je Međunarodni dan brige o sebi, a ovdje su prisutni ljudi koji brinu o drugima što je danas rijetkost. Vi ste one posebne osobe zbog kojih se isplati sve ono što radimo, poručila je pročelnica Antić prisutnima.

(Foto: Istarska županija)(Foto: Istarska županija)

Sufinancirani projekti 46 udruga

Kako bi se osigurala financijska potpora projektima koji doprinose rješavanju županijskih javnozdravstvenih i socijalnih prioriteta, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije raspisao je Javni natječaj za financiranje projekata iz područja zdravstva i socijalne skrbi u Istarskoj županiji u 2024. godini temeljem strateškog dokumenta - Plana za zdravlje i socijalno blagostanje Istarske županije od 2021. do 2024. godine. Ovogodišnji dobitnici sredstva su: Centar za zdrave životne navike Vita Nova, Udruga za osobni rast i razvoj "Odiseja", Udruga za promicanje kreativnosti Merlin, Liga protiv raka Pula, Udruga Snaga u meni (Udruga SUM), Klub liječenih alkoholičara Pula, Waldorfska inicijativa Pula, Udruga za promicanje i očuvanje zdravlja "Procvat zdravlja", Udruga Logos Media, Labin Zdravi grad, Matica umirovljenika Istarske županije, Sindikat umirovljenika Hrvatske, Centar za rehabilitaciju Pula, Društvo multiple skleroze Istarske županije, Društvo distrofičara Istre, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata podružnica Istarske županije, Udruga tjelesnih i invalida rada Istre, Dom za odrasle osobe Vila Maria, Udruga djece i mladih oštećena sluha Istre, Centar za inkluziju i podršku u zajednici, Udruga civilnih invalida - inkluzija Pula, Udruga Sindikat umirovljenika Hrvatske Pula, Volonterski centar Istra, Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije - Pula, Savez udruga osoba s invaliditetom Istarske županije, Društvo psihologa Istre, Centar za mentalno zdravlje Vijala, Gea Pula- Klub žena liječenih od karcinoma dojke, Klub liječenih alkoholičara Pazin, Udruga NEST, Udruga za prevenciju, rehabilitaciju i resocijalizaciju liječenih ovisnika o drogama(skr. UZPIRO - CRO PULA), Centar za građanske inicijative Poreč, Udruga za promicanje stvaralaštva Art studio, Društvo Naša djeca Pazin, Udruga ZiiD, Društvo invalida Poreč, Udruga "Žuta minuta", Udruga paraplegičara i tetraplegičara Istarske županije, Savez udruga antifašista Istarske županije, Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom "Krilo Labina", Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Pazin (DOSTI Pazin), Udruga umirovljenika, Klub Galija Poreč, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom južne Istre, Udruga Communitas, Udruga Institut Pula te Udruga gluhih i nagluhih Istarske županije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter