pravila o načinu (raz)odijevanja

Za šetnju gradom u kupaćem kazna do 132 eura

| Autor: Jelena Milović
Ilustracija (Snimio: Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

Ilustracija (Snimio: Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


Vrijeme je ljetne žege, a višak tjelesne temperature pokušava se neutralizirati reduciranom odjećom. Međutim, postoji vrijeme i mjesto gdje se može prošetati, recimo, u kupaćem kostimu; da ne kažemo obnaženo. Po gradu to sasvim sigurno nije uputno, ali je osim toga i kažnjivo. Koliko vas mogu »opaliti« po džepu ukoliko se oglušite na ovaj propis, upitali smo nadležne u Gradu Puli.

- Člankom 72. stavkom 3. Odluke o komunalnom redu propisano je da je unutar zaštićene kulturno-povijesne cjeline Grada zabranjeno hodanje u kupaćem kostimu, bez odjeće ili dijela odjeće; ležanje u parku i na drugim javno-zelenim površinama te sjedenje izvan ugostiteljskih objekata i klupa postavljenih za tu namjenu. Člankom 180. stavkom 1. iste Odluke propisano je da će se novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna do 1.000,00 kuna kazniti fizička osoba koja postupi protivno članku 72. stavak 3. ove Odluke (op. a. iznos se preračunava u protuvrijednosti eura), odgovaraju iz Grada Pule i pojašnjavaju.

- Dakle, fizička osoba koja unutar zaštićene kulturno-povijesne cjeline Grada hoda u kupaćem kostimu, bez odjeće ili dijela odjeće kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 39,82 eura do 132,72 eura. Nadalje, člankom 181. navedene Odluke propisano da u slučaju kada je dijete (osoba do navršenih 14 godina života) počinilo prekršaj iz članka 180. Odluke, kaznit će se fizička osoba - roditelj, odnosno staratelj djeteta, ako je propustio dužnost staranja o djetetu, a propisana kazna je istovjetna - u iznosu od 39,82 eura do 132,72 eura, navode iz Grada Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter