danas u parku ane frank

Pulski gradonačelnik sastao se s najboljim pulskim maturantima: Ne bojte se, budite hrabri i spremni mijenjati društvo

| Autor: Zoran Oljača


Ponajbolji pulski maturanti u školskoj 2023./2024. godini okupili su se jučer u Parku Anne Frank, gdje je njih, kao ravnatelje njihovih škola, primio gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić sa suradnicima.

- Drage maturantice i maturanti, želim vam čestitati na uspješno završenom važnom dijelu odrastanja. Vas sada čekaju mnogi životni izazovi i želim da kreirate sebi prostor na vama svojstven način. Ne bojte se, budite hrabri i spremni mijenjati društvo. Današnji prijem željeli smo održati upravo ovdje u Parku Anne Frank, koji smo prije dvije godine otvorili, s jasnom porukom da kao mladi ljudi pokušate pronaći uzor u djevojčici Anni i njezinoj borbi da opstane, rekao je gradonačelnik Zoričić te ujedno čestitao i roditeljima, profesorima i razrednicima. Najbolji ovogodišnji maturanti 11 pulskih srednjih škola su: Antonio Kovačević iz Industrijsko-obrtničke škole, Mark Marić iz Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna, Dino Jerman iz Škole za odgoj i obrazovanje, Indi Košenina iz Tehničke škole, Ena Pliško iz Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, Monika Cvek iz Ekonomske škole, Hana Družetić iz Strukovne, Edita Sulić iz Medicinske škole, Šimun Princip iz Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, Vid Šarić iz Gimnazije Pula i Luka Planinac iz Talijanske srednje škole Dante Alighieri. Maturanti su dobili poklon bon u vrijednosti od 800 eura za kupnju informatičke ili digitalne opreme. Prijemu je prisustvovala i pročelnica nadležnog Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov.

- Svih pet godina završila sam s odličnim. Zadnju godinu najviše je bilo prakse. U planu imam upisati Medicinski fakultet u Rijeci, rekla nam je Svih pet godina završila sam s odličnim. Zadnju godinu najviše je bilo prakse. U planu imam upisati Medicinski fakultet u Rijeci, rekla je Edita Sulić, maturantica Medicinske škole Pula.

- Dalje imam u planu pohađati fakultet u Grazu, smjer computer, music and sound. Sviram violinu, klavir, a volim i pjevati, rekla je Ena Pliško, maturantica Glazbene škole "Ivana Matetića Ronjgova" iz Pule. Dino Jerman iz Škole za odgoj i obrazovanje izvrstan je kuhar i već je pronašao posao.

- Završila sam smjer arhitektontskog tehničara. Upisala sam Arhitekturu u Zagrebu. Ja, zapravo, nisam iz Pule već iz Vrsara. Nakon faksa planiram svoj povratak u Istru. Preko ljeta radim kao teta u vrtiću, u ljetnome kampu, kazala je Indi Košenina, maturantica Tehničke škole Pula.

- Ova nagrada znači mi puno jer je moj trud prepoznat. Sad sam upisao Studij suvremenog plesa u Zagrebu, a trenutno kod mame radim kao slastičar. Osim plesa, volim fotografiju, glazbu i kuhanje, rekao je Mark Marić, maturant Škole primjenjene umjetnosti i dizajna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter