privremena lista

Objavljeni rezultati upisa djece u vrtiće na području grada Pule

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Pula)

(Foto Grad Pula)


Povjerenstvo za upis djece u vrtiće objavilo je danas privremene rezultate bodovanja za upise sljedeće akademske godine na području Pule.

U vrtiće se mogu upisati djeca od navršenih godinu dana do polaska u školu, dijete i roditelji moraju imati prebivalište na području Grada ili imati status stranca sa stalnim ili privremenim boravkom na istom području.

Od 478 zaprimljenih zahtjeva, 344 ih je ispunilo uvjete, dok su 3 pristigla s nepotpunom dokumentacijom, 55 nema prebivalište na području Pule, a 76 djece neće imati navršenih godinu dana do 31. kolovoza.

Od 344 zahtjeva koji zadovoljavaju uvjete, 313 je ostvarilo 10 ili više bodova i time ostvarilo mogućnost dobivanja subvencije od Grada. Djeca koja do 1. travnja tekuće godine navrše četiri godine života imaju prednost pri upisu u dječje vrtiće kojima je osnivač jedinica lokalne samouprave, a ukoliko nisu ostvarili 10 bodova bit će im ponuđeni kraći programi.

Rezultati bodovanja i Odluka o odbijanju prijava za upis u vrtiće objavljeni su na oglasnim pločama vrtića i na službenim web stranicama Grada Pule, službenim stranicama DV Pula, DV Mali svijet i DV-SI Rin Tin Tin Pula-Pola.

Prigovore roditelji/staratelji mogu pondijeti napismeno pet dana od objave rezultata, zaključno s ponedjeljkom, 24. lipnja. Nakon rješavanja prigovora sastavit će se konačna lista.

Prijedlog liste sadrži tri od moguća četiri izbora zbog nekompatibilnosti dvaju sustava, a Povjerenstvo će konačnu listu prvenstva imati uvid u sve izbore i prema njima tu listu formirati.

Prigovori se predaju u vrtić naveden kao prvi izbor, osobno radnim danom od 9 do 12 sati ili na e-mail vrtića:

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter