AKCIJA ZLATNA RIBICA

U Puli se prikupljaju sredstva za cjelogodišnje stipendiranje petero studenata slabijeg imovinskog stanja

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Logotip Zlatne ribice

Logotip Zlatne ribice


U cilju prikupljanja sredstava za stipendiranje budućih studenata slabijeg imovinskog statusa, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli je u suradnji s pulskim Gradskim društvom Crvenog križa pokrenulo humanitarnu akciju "Zlatna ribica". Riječ je o akciji koja započinje danas i traje do 10. ožujka iduće godine.

Sven Maričić, izvanredni profesor Sveučilišta i inicijator akcije, istaknuo je da je zlatnu medalju, koju je s kolegom Ivanom Veljovićem osvojio na prestižnom 73. međunarodnom sajmu inovacija IENA u Nürnbergu, htio pretočiti u nešto vrijedno i motivirajuće.

- Odlučili smo pokrenuti jednu priču koja će pomoći da djeca u potrebi imaju bolju i kvalitetniju priliku koju zaslužuju. Svatko od nas je bio u situaciji u kojoj nas je netko usmjerio i dao nam poticaj. Ovim primjerom želimo raditi na zajednici koja je inkluzivna, koja valorizira i uvažava. Ako skupimo sredstva za jednu stipendiju za budućeg studenta ili studenticu, već smo napravili veliku stvar, kaže Maričić.

Jasna Vekić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Pula, pojašnjava da im je cilj osigurati pet stipendija za buduće studente i studentice kroz cijelu školsku godinu. Istaknula je da Gradsko društvo Crvenog križa kao partner na projektu provodi akciju, a potom će i kriterijski biti uključeno u odabir studenata

Sam logotip humanitarne akcije "Zlatna ribica" koja ispunjava želju za obrazovanjem, nastao je uz pomoć primjene umjetne inteligencije.

Tijekom donacijske večere koja se održava večeras, gosti će imat priliku saznati još mnogo zanimljivosti iz svijeta znanosti i tehnologije, a oni koji se odluče na donaciju zauzvrat će dobiti diplomu s replikom zlatne medalje.

- Prosinac je mjesec kada su svi raspoloženi za prekomjerno uživanje u jelu i pilu, pa zašto onda ne bi takvi bili i u dobrim djelima, ističe Maričić, pa dodaje da ga veseli što je velik broj ljudi već odlučio podržati ovu humanitarnu akciju. Iznimno je, kaže, ponosan na suradnju s Gradskim društvom Crvenog križa Pula, a akcija će se ponoviti i iduće godine.

Svi su pozvani podržati humanitarnu akciju s donacijom prema mogućnostima na račun: Gradsko društvo Crvenog križa Pula HR 8623600001300176928.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter