"FESTIVAL GLAZBE" U KUĆI DOBRIH TONOVA

U LISINSKOM STIŽE VIŠE OD 200 IZVOĐAČA Nastupa i orkestar SO DO sastavljen od mladih glazbenika iz Zagreba i Istre


Za koncert "Festival glazbe" u Kući dobrih tonova u Lisinskom stiže više od 200 izvođača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Sudionici prvog regionalnog kampa "Srebrenica Music Camp 2018" koji je održan ljetos u Srebrenici, održat će koncert za zagrebačku publiku u sklopu manifestacije "Festival glazbe Zagreb 2018.". Koncert će se održati u utorak, 13. studenoga s početkom u 20 sati u velikoj sali Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, a ulaz je besplatan.

Razvoj kroz glazbu

Organizator koncerta je Centar za kulturu i informacije Maksimir, a program je realiziran u suradnji sa SO DO – El Sistema Hrvatska, udrugom koja provodi program društvenog razvoja djece i mladih kroz glazbu, u svijetu poznat po nazivu El Sistema. Oni će zajedno ugostiti druge El Sistemom inspirirane programe iz susjednih zemalja: Kući dobrih tonova iz Srebrenice, El Sistema Srbija – MAP, Dječjem zboru Čarobna nota i Hor Svetog Save iz Niša, pridružit će se i Dječji operni zbor iz Zagreba, Dječji zbor CKIM-a te orkestar SO DO sastavljen od mladih glazbenika iz Zagreba i Istre pa će na pozornici Lisinskog ukupno zasjati više od 200 djece i mladih, i to pod palicom svjetski poznatog dirigenta maestra Geralda Wirtha – predsjednika i umjetničkog direktora Bečkih dječaka, ujedno i osnivača austrijske El Sistema organizacije.

Nastavak suradnje nakon Srebrenice

Ovaj koncert nastavak je suradnje nakon kampa u Srebrenici koji je organizirala Kuća dobrih tonova – multietnički glazbeni projekt koji okuplja djecu iz Srebrenice i okolnih naselja, s ciljem pomirenja i izgradnje suživota kroz iskustvo učenja i doživljaja glazbe. Program je i dio Festivala glazbe koji se održava već četvrtu godinu uzastopce, a u sklopu kojega će se tijekom studenoga i prosinca održati još šest koncerata. (V. BEGIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter