ODBOJKA NA PIJESKU

Istarski predstavnici daleko od pobjedničkog postolja

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimila: Annamaria Vidović)

(Snimila: Annamaria Vidović)


Neće po sjajnim rezultatima istarski predstavnici pamtiti svoj nastup na drugom turniru Prve hrvatske lige u odbojci na pijesku, kojem je domaćin bio Zagreb. Kao i u Banjolama, i na njemu je nastupilo po osam klubova u muškoj i ženskoj konkurenciji, a istarske boje branili su Žal iz Banjola i Fažana kod odbojkašica te Umag i Fažana kod odbojkaša. Umjesto četiri odigralo se šest kola, u kojima su "žalovke" od mogućih 12 osvojile samo tri boda i s četvrte pozicije koju su zauzimale nakon prvog turnira, "skliznule" na sedmu.

Polovični učinak

Fažanke su, pak, prikupile šest bodova koji su im donijeli pomak na petu poziciju, stepenicu iznad one koju su zauzimale pred dolazak u Zagreb. Kod "pjeskaša" su oba istarska kluba zadržala mjesta koja su zaposjela u Banjolama. Umažani su s nova četiri boda ostali šesti, dok su Fažanci prikupili tri boda i zadržali sedmu poziciju, bodovno poravnati s "fenjerašem" Zagrebom.

Fažanske odbojkašice su zagrebački turnir odradile s tri para i sva tri su ostvarila polovični učinak. Nakon stopostotnog izdanja u Banjolama gdje su upisale četiri pobjede u četiri odrađena susreta, Dorotea Ćosić i Iva Ivanović su u istom ritmu nastavile i u Zagrebu te slavile u prva tri susreta, nakon čega su u naredna tri poražene. Aleksandra Milinović i Azra Rakić odigrale su četiri susreta i upisale dvije pobjede, a Nelli Ćopić i Sandra Rojnić su odigrale dva susreta i pritom jednom slavile.

Glavne uzdanice Žala Ema Mrkić i Ana Šverko su zagrebački nastup otvorile s dva poraza, nakon čega su upisale tri pobjede te su to ujedno bili i jedini bodovi na drugom turniru za klub iz Banjola. Majda Delimehić i Lana Drviš izgubile su četiri svoja međusobna susreta, pokušaj da ih se "izmiksa" s Mrkić i Šverko također nije dao željeni rezultat, a niti kombinacija majka-kći s Erikom i Lanom Drviš u paru nije se pokazala dobitnom.

Samo mijena...

Boje Umaga u Zagrebu su branila petorica odbojkaša i pritom su se kao "udarni" par izdvojili Antonio Degrassi i Borut Marković, koji su odigrali pet susreta i upisali tri pobjede. Četvrti bod Umagu je donijela kombinacija Leo Savić i Lars Turk, koja je odigrala tri susreta. Tri je susreta odigrao i Luka Burić, dva u paru sa Savićem i jedan u paru s Turkom, jedini Umažanin koji na drugom turniru nije osjetio draž pobjede.

Fažanci su se u Zagrebu predstavili s čak osmoricom igrača, a pritom su se držali one Heraklitove da samo mijena stalna jest, pa su turnir odradili s osam različitih parova. Dva je boda pritom osvojila kombinacija Vedran Arapović i Aleksandar Fatorić, dok su do jednog boda stigli Tin Ivanović i Matija Šćepanović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter