odbojka na pijesku

U Banjolama odigran prvi turnir Prve hrvatske lige: Četiri istarska kluba tek s jednom pobjedom

| Autor: Ivica Cerovac
ČETIRI OD ČETIRI - Iva Ivanović i Dorotea Ćosić (Snimila: Annamaria Vidović)

ČETIRI OD ČETIRI - Iva Ivanović i Dorotea Ćosić (Snimila: Annamaria Vidović)


Okončan je prvi turnir Prve hrvatske lige u odbojci na pijesku, koji se igrao u Banjolama. Nastupilo je osam klubova u muškoj i ženskoj konkurenciji, od kojih su po dva bila s područja Istarske županije te su zajedničkim snagama upisali tek jednu ekipnu pobjedu. Odbojkašice Žala "domaći" su turnir okončale s pet bodova na svom kontu te zaostaju korak za braniteljem naslova zagrebačkim Sigetom i iznenađujućim liderom Opatijom, koja je lanjsko prvenstvo okončala tek na šestom mjestu. Ema Mrkić i Ana Šverko turnir su otvorile porazom u susjedskom derbiju s Fažanom, kojeg su im nanijele Dorotea Ćosić i Iva Ivanović, no potom su opravdale status ponajboljeg hrvatskog para i u tri naredna meča, protiv Ferivi Višnjevca, Opatije i Čakovca, svojim protivnicama nisu prepustile niti set. Drugi par Žala činile su mlađahne Majda Delimehić i Lana Drviš, koje su prvog dana stigle do dvije pobjede, no potom su drugog dana pale u igri te upisale dva poraza bez osvojenog seta, ali s obzirom na njihovih 14 i 15 godina, dva osvojena boda u ovoj konkurenciji su više nego zadovoljavajući rezultat.

Pravi potezi

Fažana je Banjole napustila s četiri boda, koje su upisale Dorotea Ćosić i Iva Ivanović. Do niti jednog nisu stigle na jednostavan način te je bilo situacija kad su si same zakomplicirale život, kao i onih u kojima su se nalazile u naizgled bezizlaznoj situaciji, ali kad je bilo najbitnije pokazale bi karakter i povukle pravi potez. Na kraju su od mogućih 12 odigrale 11 setova i skinule četiri skalpa, a uz pobjedu nad Mrkić i Šverko, posebnu težinu ima i pobjeda nad jako dobrom kombinacijom aktualnog prvaka Sigeta, koju su činile Lorena Bosnar Zelenika i Valentina Vrbanc. Mali problem Fažani je predstavljao drugi par, u kojem je Azra Rakić promijenila tri partnerice, Nelli Ćopić, Marinu Ćorić i Sandru Rojnić, ali ništa nije pomoglo i upisana su četiri poraza bez osvojenog seta.

Dosta su "miksali" i odbojkaši Umaga, koji su u Banjolama nastupili sa sedmoricom igrača - Borutom Markovićem, Jernejem Vrhuncom, Brandom Damianijem, Lukom Kozlovićem, Antoniom Degrassijem, Leom Savićem i Lukom Burićem. Umažani su startali porazom od Opatije, koja je sa sedam, od mogućih osam, bodova vodeća nakon prvog turnira, nakon čega su triput remizirali. Sva tri boda donio im je Marković, jednog u paru s Vrhuncem, a preostala dva igrajući s Degrassijem te Umažani nakon odrađenog turnira u Banjolama zauzimaju šestu poziciju, bodovno poravnati s petoplasiranim splitskim Žnjanom.

Puno miksanja

Stepenicu ispod Umaga smjestila se Fažana s dva boda na svom kontu. Fažanske boje u Banjolama su branili Aleksandar Fatorić, Matija Šćepanović, Vedran Arapović, Vito Poropat i Tin Ivanović te je pritom Arapović odigrao četiri susreta, a njegovi suigrači po tri. Imao je Arapović prste i u oba boda do kojih su drugog natjecateljskog dana stigli fažanski "pjeskaši" te je jednog osvojio igrajući u paru s Fatorićem, a drugom s Poropatom. Malo je nedostajalo da kombinacija Arapović-Poropat i prvog dana stigne do boda u ogledu sa Žnjanom, što bi Fažani donijelo skok na petu ili šestu poziciju, no u ključnim trenucima Splićani su bolje odigrali i na kraju slavili.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater