POTPISAN PREDUGOVOR

Mbappe definitivno napušta "Park Prinčeva", ODLAZI U ŠPANJOLSKU!

| Autor: Glas Istre
Mbappe (Foto HINA)

Mbappe (Foto HINA)


Njemački list Bild danas je ekskluzivno objavio da je Kylian Mbappe sve dogovorio s Real Madridom, potpisao predugovor te da na ljeto odlazi u Španjolsku.

PSG-ovu napadaču ovog ljeta istječe ugovor koji nije želio produžiti i definitivno napušta Park prinčeva, prenosi Index

U Realu će, tvrdi Bild, zarađivati oko 25 milijuna eura po sezoni. Klubovi su se dogovorili da posao neće službeno biti objavljen do završetka dvoboja Reala i PSG-a u osmini finala Lige prvaka kako bi se Parižani u miru pripremali za te dvije utakmice.

Florentino Perez je tako konačno završio posao koji je pripremao godinama. Mbappea se svakog ljeta povezivao s transferom u Real Madrid, osobito dok je Zinedine Zidane bio trener. Francuz je silno želio svojeg sunarodnjaka u momčadi, ali ga PSG nije želio nikome prodati.

No, španjolski i francuski mediji pisali su da je Perez redovito bio u kontaktu s Mbappeom i njegovim ljudima, a sve češće kako se bližio istek njegova ugovora. PSG je nudio Mbappeu produženje ugovora na dvije godine uz plaću od 40 milijuna eura po sezoni, ali je igrač sve odbio iako je prije tjedan dana navodno razmatrao opciju ostanka u Parizu.

Bild tvrdi da se više ništa ne može promijeniti te da je 23-godišnji Mbappe dogovorio sve uvjete s Realom i da po završetku sezone definitivno odlazi u Madrid. Real će tako besplatno dobiti najtraženijeg napadača na svijetu, kojeg je PSG prije dvije godine procijenio na čak 300 milijuna eura. Za PSG je odigrao 199 utakmica i zabio 151 gol nakon što je 2018. za 150 milijuna eura stigao iz Monaca.

Bild tvrdi kako će ovaj posao zakomplicirati dolazak Erlinga Halanda u Real. Norvežanin navodno traži oko 30 milijuna eura godišnje plaće, što bi Realu probilo budžet za plaće, čime bi prekršio pravilnik La Lige. Real se nada da će Haland ostati još jednu godinu u Borussiji te da bi mogao doći 2023., a dotad će Real smanjiti broj igrača s velikim ugovorima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter