DRUGA NL

Jadran i Uljanik kompletiraju redove

| Autor: Boris Vidulin
(Snimio: Boris Vidulin)

(Snimio: Boris Vidulin)


Iza nogometaša Jadrana i Uljanika, članova SuperSport Druge NL, gotovo su dva tjedna svakodnevnog treniranja u nastojanju da se što bolje pripreme za nastup u trećem razredu hrvatskog nogometa. U odnosu na prozivku, odnosno one prve treninge, treneri Dalibor Šuran i Sergej Banović imaju i neka nova lica koja tada nisu bila predstavljena javnosti.

Subotnja provjera

Tako se na treninzima u Poreču pojavio Aboubacar Bamba, novo lice je i Nemanja Martić, središnji branič koji je prošle godine igrao u dresu Rudara te polivalentni Toni Tošić koji je do sada nastupao za Rovinj, a može pokriti lijevu stranu obrane i vrh napada. Na probi je i Elvis Krasniqi koji je do sada branio boje juniora Istre 1961, ali to još uvijek nije ono što će zadovoljiti struku. Traju pregovori oko dolaska još nekih igrača i vjeruje se kako bi se neki od njih uskoro mogli pojaviti na »Velom Joži«, čak i prije nego li odigraju prvu pripremnu utakmicu koja je zakazana u subotu u Zelenoj laguni protiv Uljanika.

A Uljanik gotovo na svakom novom treningu ima i poneko novo lice. Uljanikovci su odigrali prvi pripremni susret protiv juniora Istre i nakon što su u prvom dijelu gubili 1:0 pogotkom Radovčića, kada se u nastavku promijenila cijela postava, dogodio se preokret i s po dva pogotka Perić-Komišća i Batelića upisana je 4:1 pobjeda. U tom je susretu debitirao Paolo Grbac, 34-godišnji vezni igrač koji je došao iz Opatije i Andrea Parezanović koji je posljednjih šest mjeseci bio u Maksimiru, ali je odigrao tek trideset minuta pa će mu trebati vremena za povratak u natjecateljski nogomet jer ga nije igrao punih 17 mjeseci. Na probi su Borna Vujica koji pokriva lijevu stranu terena, a trenutno je igrač Banjola, Stefan Stojanović iz Medulina 1921, zatim Ikpoma Ochedikwu, mladi igrač iz Nigerije koji će ostati u Uljaniku jedino pod uvjetom da potpiše ugovor za pulskog prvoligaša te Rafael Sinožić koji je na prekretnici između fakulteta u Italiji i igranja nogometa za Uljanik pa će vrlo brzo morati donijeti odluku, a igrao je i Dukan Ahmeti koji će biti na dvojnoj registraciji iz Istre 1961.

Gojković i Miljanić

Na treninzima je moguće vidjeti još neke igrače, prije svih nemoguće je ne prepoznati bivšeg nogometaša Istre 1961 iz 2017. godine Renata Gojkovića koji je u posljednjoj sezoni igrao u Rusiji, ali očito trenira u Puli čekajući novi angažman i nije realno da obuče dres »brodograditelja » te Vice MIljanić. Bivši napadač Croatie Zmijevci, Rogaške, Drave Ptuj, Fac Austrija, Inter Zaprešića, Jadrana Poreč, Rudeša, Brda i Istre 1961 povezuje se sa Košicama u Slovačkoj, no i on čekajući angažman trenira na Valkanama. Jučer kasno popodne odigrali su »brodograditelji« i susret protiv Grobničana, a u subotu putuju u Poreč kod ligaškog rivala.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter