predstave, radionice, izložbe i performansi

Festival pričanja priča "Šćorice" danas i sutra u Pićnu

| Autor: Branko Biočić
Prošlogodišnja festivalska maskota (Snimio: Branko Biočić)

Prošlogodišnja festivalska maskota (Snimio: Branko Biočić)


Općina Pićan organizira dvodnevni Festival pričanja priča »Šćorice« koji će se održati 27. i 28. srpnja u Pićnu, slikovitom gradiću smještenom u srcu Istre.

Festival Šćorice je dječji festival, kulturnog i zabavnog karaktera, a nudi sadržaje koji obogaćuju svakog posjetitelja novim saznanjima, podsjećaju na vrijednosti usmene predaje i naglašavaju važnost poštivanja lokaliteta, te zabavljaju posjetitelje raznim maštovitim zbivanjima.

Posjetitelje očekuje bogat program ispunjen zabavnim i edukativnim sadržajima. U subotu, 27. srpnja, festival započinje u 18 sati s izradom figura od balona, a nastavlja se brojnim predstavama »Priča o slovima«, »Svojeglavi štapić«, »Pčelica Maja«, »Cvrčak i mrav«, izložbama »Čarobna šuma« Zdenka Bašića i one dječjih radova i lokalnih umjetnika, radionicama »Paint&Juice«, radionica lončarenja i koncertima Predrag i Jona Ljuna. U nedjelju, 28. srpnja, program počinje u 18 sati s cirkuskom predstavom »Los Flacos show«, a slijede i one u kojima nastupaju vrtički i školski mališani te »Kako preživjeti punicu« Teatra Naranča. Tog dana održava se radionica sitotiska, performansi i plesne izvedbe KUD-a Pazin.

Festival završava koncertom Nine Fakin. Posjetitelji će tijekom cijelog vikenda moći sudjelovati u igrama po starinski, nagradnim igrama, posjetiti mini ranč, oslikavati lice i slušati priče o rudarskim macićima. Uz velik broj posjetitelja koji se mogu interaktivno uključiti u festivalski program, u njemu sudjeluje i lokalno stanovnštvo, umjetnici te veliki broj djece za koje je u konačnici festival i namijenjen.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter