54+ ONLINE EU projekt u organizaciji ULUPUH-a

Besplatne kreativne radionice za osobe treće životne dobi

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti – ULUPUH nositelj je EU projekta pod nazivom "54+ online" u sklopu kojega su organizirane kreativne radionice iz područja primijenjenih likovnih umjetnosti, namijenjene osobama treće životne dobi a voditelji radionica su ULUPUH-ovi članovi – profesionalni umjetnici. Prve radionice su krenule u jesen prošle godine, a trajat će do svibnja 2023.

Nakon radionica izrade predmeta od filcane vune, keramike i lutaka u tijeku su prijave za sljedeće radionice: izrada nakita pod nazivom "Kovanje i kovine" koju vodi umjetnica Julijana Rodić Ozimec, čiji se nakit može pronaći u suvenirnicama muzeja diljem Hrvatske. S poznatom hrvatskom dizajnericom Milenom Rogulj na radionici "Novi hrvatski krpež 2" izrađuju se i ukrašavaju modni dodaci inspirirani tradicijskom baštinom, a kako izgraditi modni stil te kako se modno i ekološki osviješteno oblačiti prikazat će modne dizajnerice Jadranka Hlupić Dujmušić i Petra Krpan.

Sve radionice su besplatne, a zainteresirani kreativci diljem Hrvatske trebaju kontaktirati ULUPUH putem e-mail adrese: [email protected].

Iz ULUPUH-a najavljuju da su u pripremi i radionica stvaranja priče pokretom i na samom kraju radionica izrade fotografija devetnaestostoljetnom tehnikom cijanotipijom. Detaljni raspored i kalendar te opis radionica nalazi se na poveznici: https://54plus.ulupuh.hr.

Projekt je ugovoren u okviru poziva Umjetnost i kultura online te sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Projektom se želi aktivno uključiti osobe starije od 54 godine u društvo, a kako je uvjetovan pandemijskim okolnostima, polaznici online radionica u isto vrijeme razvijaju kreativnu svijest, kao i informatičku pismenost. Također, na ovaj način omogućeno je sudjelovanje na radionicama zainteresiranima iz bilo kojeg dijela Hrvatske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter