53. Art Panoptikum u Gradskoj radionici

Predstavljanje suvremenih umjetnika i njihovih izložbi

| Autor: Vanesa Begić
Prošli Art Panoptikum (Snimila: Nina Petrović)

Prošli Art Panoptikum (Snimila: Nina Petrović)


Pedeseti i treći Art Panoptikum s predstavljanjem suvremenih umjetnika i njihovih aktualnih izložbi održat će se u četvrtak, 25. srpnja u 20.30 sati na otvorenom vrtnom prostoru Gradske Radionice na Stoji.

U prvoj temi govori se o Ding Yiu, jednom od najistaknutijih kineskih slikara geometrijske apstrakcije. Naime, u umjetničkoj galeriji i parku skulptura Chateau La Coste do 15. rujna postavljena je njegova velika pregledna izložba pod nazivom »Prediction and Retrospection«, koja prikazuje 30-ak njegovih radova nastalih u posljednjih četrdesetak godina.

Sljedeći je na redu prikaz izložbe američke umjetnice Hayley Barker pod nazivom »The Ringing Stone« koja je postavljena u galeriji Ingleby, u sklopu Edinburgh Art festivala i traje do 31. kolovoza. Njene slike razrađuju prostore koji se ne mogu jednostavno omeđiti i identificirati, a glavna tema joj je prirodni svijet, koji ekspresivno prikazuje.

Nakon toga bit će riječ o velikoj retrospektivnoj izložbi japanske multimedijske umjetnice, pjevačice i mirovne aktivistkinje Yoko Ono koja je pod nazivom »Music of the Mind« do 1. rujna postavljena u galeriji Tate Modern u Londonu.

Can Mario je muzej suvremene skulpture u Palafrugellu na Costa Bravi, a sljedeća tema posvećena je retrospektivnoj izložbi katalonskog umjetnika Joan Gardy Artigasa koja se pod nazivom »La mà rebel« može do 24. studenog vidjeti u tom muzeju. U svom radu on istražuje granice kiparstva i keramike, izrađuje monumentalne skulpture, ali i litografije, gravure i crteže.

Dalje je na redu izložba slika i skulptura britansko-indijske umjetnice Bharti Kher koja se pod nazivom »Alchemies« do 27. travnja sljedeće godine može vidjeti u Underground Gallery, sastavnom dijelu Yorkshire parka skulptura.

Potom se predstavlja ovogodišnji paviljon Serpentine galerije u Londonu, koji svake godine projektira neki od vodećih svjetskih arhitekata kao privremenu strukturu kojom stavljaju u fokus ono što smatraju važnim temama u arhitekturi. U posljednjoj temi predstavit će se »Rencontres d’Arles« međunarodni ljetni festival fotografije koji je osnovan još 1970. i koji je odigrao važnu ulogu u omogućavanju institucionalnog priznanja fotografije.

Program Art Panoptikum u organizaciji Gradske radionice priprema i vodi Boris Bogunović, a programske aktivnosti Gradske radionice podržavaju Ministarstvo kulture i medija te Grad Pula dok je ulaz na sva događanja besplatan. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter