VIŠE OD DESET TISUĆA POSJETITELJA

Unatoč dosadnoj južini, klizalište je apsolutni hit!


Unatoč kišnim dana i neuobičajenoj južini za ovaj, u pravilu najhladniji dio godine, definitivno apsolutni hit manifestacije "Prosinac u Puli" je otvoreno klizalište na Trgu kralja Tomislava. Još sredinom prošlog tjedna klizalište, koje je ove godine s dosadašnje lokacije pod šatorom na Karolini preseljeno na novouređeni trg na Verudi, zabilježilo je lanjski broj posjetitelja.

Preseljenje na trg pun pogodak

Kako nas je obavijestio Ivan Glušac, direktor Pula sporta, poduzeća koje skrbi o klizalištu (nakon što ga je kupio Pula parking), dosad je "otišlo" više od deset tisuća ulaznica, a toj brojci treba pridodati i besplatno klizanje organizirano za učenike cijele Puljštine, koje je iskoristilo deset osnovnih škola te osam dječjih vrtića.

Pun pogodak donijelo je preseljenje klizališta na novouređeni trg, a još više ugođaj klizanja na otvorenom, bez obzira na kišne dane, jer klizalište stalno vrvi pulskom mladošću, kojoj su zimske radosti i namijenjene. Međutim, ono što iznenađuje, ovim su klizalištem zadovoljni i roditelji koji sa strane promatraju radost i uzbuđenje na licima svoje djece, a koja su tijekom zime već i naučila samostalno klizati.

- Pokazuje se da smo dobro odlučili što smo klizalište s Karoline preselili na Trg kralja Tomislava. Interes je zaista jako velik što potvrđuju službene brojke, i to unatoč ovoj dosadnoj južini i početku rada klizališta tri dana kasnije od prošle sezone. Izuzetno nam je drago da smo mladima dodatno unaprijedili i obogatili blagdansku ponudu i zimske sadržaje u gradu te pružili mogućnost da uživaju u klizanju na otvorenom jer nam je cilj bio da maksimalno razveselimo najmlađe sugrađane, rekao je nadalje direktor Glušac, koji procjenjuje da će do kraja rada klizališta, u nedjelju, brojka posjetitelja doseći između 11 i pol i 12 tisuća, što će biti oko 15 posto posjetitelja više nego protekle sezone.

U petak humanitarno klizanje

Pula je prvi grad na obali koji je postavio klizalište na otvorenom što je zasigurno povećalo užitak klizačima. Na ledenoj površini od 450 kvadrata, moći će se uživati sve do nedjelje s obzirom da će od srijede do nedjelje biti idealno vrijeme za klizanje, pravo zimsko. Štoviše, Puljani bi mogli u petak u velikom broju na klizalište jer će se održati humanitarna akcija u kojoj će Pula sport cijeli prihod ostvaren toga dana donirati Domu za djecu "Ruža Petrović". Humanitarna akcija je bila najavljena za 5. siječnja, ali je odgođena zbog vremenskih neprilika te će se održati ovaj petak, 12. siječnja.

Klizalište je, kao i svakog radnog dana, otvoreno od 9 do 22 sata. Ujutro je ulaz na klizalište deset kuna, dok je u poslijepodnevnim satima ulaz na klizalište 15 kuna. Najam klizaljki je cijeli dan pet kuna, dok se deset kuna treba odvojiti za pomagalo, popularnog medvjedića.

U nedjelju besplatno klizanje

Posljednji dan rada klizališta, kao što je bio i prvi dan rada, za sve posjetitelje klizanje će biti besplatno, a u nedjelju će se održati i turnir u hokeju. Za djecu ujutro od 9 sati, za seniore od 20 sati. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na blagajni klizališta, a dodatne informacije pronaći i na facebook stranici klizališta. (G. ROJNIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter