Veterinari u nevjerici poručuju:

ROVINJ: NE DOVODITE NAM PSE NA REZANJE NOKTIJU! Onima koji su se sad kad su "slobodni" sjetili kućnim ljubimcima porezati noktiće, kažemo - izađite van!

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Maci sa slomljenim repom, psu s temperaturom, životinjama na medikamentima i s kroničnim bolestima tu smo u svakom trenutku, no onima koji su se sad kad su "slobodni" sjetili kućnim ljubimcima porezati noktiće, kažemo - izađite van!

Uvijek će biti pametnijih i od pametnih, i onih sebičnijih od ostalih. No, ima trenutaka kada se takvom ponašanju treba stati na kraj i reći dosta! Upravo takvu poruku, na pitanje kako se u kriznoj situaciji s koronavirusom ponašaju vlasnici kućnih ljubimaca, izrekla je dr. veterine Ivona Tripčić Marić iz Rovinja, odgovorivši kako takve "persone" otpremi iz ambulante.

Talijani s ljubimcima

- Jednostavno im kažem da izađu iz ambulante. Njihova negodovanja i prebacivanja na račun nepreuzimanja psa kojemu treba podrezati nokte ne dotiču me i ne zanimaju me. Ma, imate svakakvih ljudi, kao da im je dosadno jer su "slobodni" pa vrijeme pokušavaju kratiti na načine koje im do jučer nisu padali na pamet ili za njih nisu imali vremena, rekla nam je dr. vet. Tripčić Marić, čiju veterinarsku Ambulantu "IstraVet" na Gripulama, kao i onu na adresi Laste, ne zaobilaze bahati vlasnici kućnih ljubimaca među kojima i stranci koji su, eto, od opasnog virusa pobjegli u Rovinj pa će "vrijeme odmora" iskoristiti za godišnju redovnu kontrolu, odnosno 'špuntu' psu.

S druge strane, u rovinjskim se veterinarskim ambulantama itekako radi, a radno vrijeme im je od 8 do 13 sati.

Štenci u vreći

- Tu smo, radimo i uvijek smo na raspolaganju bolesnoj životinji. Jučer su nam doveli teško ozlijeđenu macu sa slomljenim repom, bio je i pas s visokom temperaturom. Imamo i životinje s dijabetesom, kao i životinje s kroničnim oboljenjima… i ono najtužnije, kod nas su smještena i dva mala psića pronađena pothlađena i izgladnjela u dvostruko svezanoj najlon vreći, na polju. To je strašno, kaže nam rovinjska veterinarska, od koje doznajemo da su psići dobili svu potrebnu njegu.

No, kako nam kaže, ti psići sada trebaju i traže toplu ljudsku ruku da im pomogne da se dobro osove na noge, makar i privremeno, dok ne odu u neki od azila za pse, koji i sami u ovom trenutku brigu muče s hranom, a sada i niskim temperaturama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter