ZBOG SVOG KEMIJSKOG SASTAVA

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Oio Vivo Vodnjanska Buža proglašeno je jednim od 10 najzdravijih ulja na svijetu

| Autor: Marijana Ćurt
(Foto: Oio Vivo)

(Foto: Oio Vivo)


Oio Vivo Vodnjanska Buža jedno je od 10 najzdravijih ekstra djevičanskih maslinovih ulja na svijetu (TOP 10 Healthy 2024. EVOO-a) na osnovu provedenih kemijskih analiza koje je proveo respektabilan tim stručnjaka izdavačke grupacije Mercacei-Edimarket Editores. Navedena grupacija je specijalizirana za izdavanje stručnih publikacija iz sektora maslinarstva, a svojim čitateljima nudi samo najpouzdanije i najpriznatije informacije.

Najutjecajniji i najpriznatiji međunarodni tim stručnjaka koji trenutno ocjenjuje kvalitetu svjetskih   maslinovih ulja, ovo iznimno priznanje dodijelio je Oio Vivo Vodnjanskoj Buži zbog ukupnog udjela polifenola u njenom kemijskom sastavu.

(Foto: Oio Vivo)

Naime, ekstra djevičansko maslinovo ulje ima bezbroj dobrobiti za ljudsko zdravlje. TOP 10 Healthy EVOO-a prepoznaje i nagrađuje ona koja u svom kemijskom sastavu imaju povećanu razinu polifenola. Polifenoli su antioksidansi koji usporavaju proces starenja stanica i neutraliziraju štetne slobodne radikale koji bi inače oštetili ljudske stanice, a samim time i povećali rizik od stanja poput raka, dijabetesa i bolesti srca. Njihov udio u maslinovom ulju ovisi o brizi i predanosti plodu maslina u procesu proizvodnje.

Oio Vivo Vodnjanska Buža je sortno ekstra djevičansko maslinovo ulje uravnotežene gorčine i pikantnosti koje se odlično sljubljuje sa svim jelima, a dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za svoju kvalitetu.

Treba naglasiti, da ju je u svijetu maslinarstva vrlo poznat i cijenjen katalog Evooleum, koji se također nalazi u sastavu grupacije Mercacei-Edimarket Editores, već dvije godine zaredom svrstao u elitno društvo 100 najboljih svjetskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja.

(Foto: Oio Vivo)

Svoje oduševljenje i ponos ne može skriti trojac koji je zaslužan za ovaj senzacionalan uspjeh, Vlado Ćorluka, Martin Milas i Velimir Jurić.

Nakon svih zlata koja su osvojili na natjecanjima diljem svijeta, ovo priznanje je čak i njih ostavilo bez daha. Stati ravnopravno uz bok velikih svjetskih proizvođača ekstra djevičanskih maslinovih ulja iz Španjolske, Italije i Grčke, te zadržati kvalitetu na visokom nivou dugi niz godina, za njih je velika čast, a dobiti priznanje za svoje ulje da je jedno od deset najzdravijih ulja na svijetu, je veliki uspjeh ne samo za njih, već i za Istru i Hrvatsku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter