umjetnička ravnateljica Ljetnog Festivala

FOTO / U Gradskoj palači upriličen prijem za Katju Markotić

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Rovinj)

(Foto: Grad Rovinj)


Gradonačelnik Marko Paliaga je danas u Gradskoj palači upriličio prijem za umjetničku ravnateljicu Ljetnog Festivala, međunarodno priznatu hrvatsku mezzosopranisticu Katju Markotić. Ovaj najdugovječniji festival klasične glazbe u Rovinju-Rovigno svake godine okuplja vrhunska glazbena imena, čime značajno obogaćuje kulturnu ponudu grada.

Gradonačelnik je pohvalio kontinuirani rad i trud ravnateljice Markotić u organizaciji festivala, ističući njegovu važnost za grad i lokalnu zajednicu. Naglasio je da je Markotić u pogledu organizacije događaja ozbiljne glazbe spiritus movens kulturnog života u Rovinju-Rovigno. Paliaga je potvrdio trajnu podršku Grada ovom značajnom kulturnom događaju i u nadolazećim godinama, naglašavajući predanost promicanju umjetnosti i kulture.

(Foto: Grad Rovinj)(Foto: Grad Rovinj)

Ljetni festival, osim što promovira grad unutar i izvan granica Hrvatske, dovodi poznata imena međunarodne glazbene scene iz cijelog svijeta. Svake godine privlači nove goste i dodatno obogaćuje turističku ponudu Rovinja-Rovigno, doprinoseći njegovom imidžu kao centra kulturnih događanja.

(Foto: Grad Rovinj)(Foto: Grad Rovinj)

Katja Markotić je studij solo pjevanja i interpretaciju Lieda završila u Grazu a potom se usavršavala u Beču. Može se pohvaliti izuzetno uspješnom karijerom, a osim što bilježi nastupe na svim najvažnijim hrvatskim festivalima, često je prisutna i na inozemnim podijima, (Austrija, Njemačka, Slovenija, Mađarska, Poljska, Italija, Francuska, Španjolska, Belgija i Velika Britanija). Zapažen uspjeh postigla je cjelovečernjim recitalima na međunarodnom festivalu “Cervantino” u Mexicu, sa završnim nastupom u Palacio de Bellas Artes (Mexico City). Živi i djeluje kao slobodna umjetnica u Zagrebu, a Ljetni estival u Rovinju-Rovigno pokrenula je 1996. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter