Gastro i zabavna manifestacija

U Fažani Brodet kup i regata tradicijskih barki

| Autor: Doria Mohorović
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Na platou iza ribarske kućice u Fažani ove subote održat će se Brodet kup kao i regata tradicijskih barki, u organizaciji Turističke zajednice Općine Fažana.

Ova manifestacija tradicionalno privlači ljubitelje ribarske baštine, mediteranske kuhinje i morskih delicija, a na Brodet kupu, koji starta u 19.30 sati, sudjelovat će 10 ekipa s područja Istre i Kvarnera. Među njima su i poznate ekipe poput Manikomio, Dream Team, Ki-Zo, Nona & Oliver, Rovinj batana Regina, Bocconcino, Fažana i Tri generacije. Svaka ekipa dobit će osnovni paket od 7 kilograma miješane ribe za brodet, pregače, kuhalo i plinsku bocu. Sve ostalo donose ekipe koje će se truditi skuhati što bolji brodet, koji će se uz palentu podijeliti posjetiteljima. Uz pripremu brodeta, posjetitelji će moći čuti i ribarske priče te se upoznati s ljudima od mora i njihovim životnim iskustvima.

Prije kulinarskog dijela, u 13 sati starta regata tradicijskih barki u Fažanskom kanalu, koja završava u 19 sati podjelom nagrada. U večernjem dijelu, za glazbeni program pobrinut će se Škico Acoustic Band i klapa Lungomare.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter