34. izdanje

Triglavton utrka oduševila najmlađe na Plava Laguna Croatia Openu Umag

| Autor: Glas Istre
(Foto: Studio Partum)

(Foto: Studio Partum)


Više od trideset djece - djevojčica i dječaka različitog uzrasta otrčalo je danas svoju prvu TRIGLAVTON utrku na 200, 400 i 600 metara. Plava Laguna Croatia Open Umag svoje je 34. izdanje i ove godine dočekala s Triglav osiguranjem kao svojim sponzorom te je u sklopu ovogodišnjeg turnira Triglav kao aktivaciju organizirao dječju utrku na stazi u Stella Maris Resortu. 

„Naša priča ovdje u Umagu ne bi bila potpuna bez brige o najmlađima. Iza nas je jedan lijepi sportski tjedan koji smo priveli kraju s ovom uspješnom utrkom za najmlađe. Iako je ovo bilo prvo izdanje TRIGLAVTONA, zadovoljni smo odazivom i interesom roditelja i djece. Inicijative poput naše potvrđuju da postoji potreba za rekreacijom, ali i promidžbom pozitivnih utjecaja na zdravlje. U Triglavu se trudimo da sve naše aktivnosti budu usmjerene na podršku lokalnim zajednicama u kojima djelujemo, a tragom toga je i sustavno promicanje sporta i sportskih vrijednosti čvrsto ukorijenjeno u našoj poslovnoj kulturi. Obzirom na to da pobjeda nije bila osnovni cilj ove utrke, zahvaljujemo svima koji su sudjelovali – djeci na trčanju, a roditeljima i prolaznicima na bodrenju”, izjavila je Andrea Husain Orlić, voditeljica odnosa s javnošću i marketinga Triglav osiguranja d.d. 

(Foto: Studio Partum)(Foto: Studio Partum)

(Foto: Studio Partum)(Foto: Studio Partum)

 U opuštenoj atmosferi i uz pregršt dobre zabave, na utrci koja je bila održana na promenadi koja prolazi tik uz teniski stadion »Goran Ivanisević«, sudjelovali su mladi trkači od 3 do 11 godina, a kako bi svima bila pružena jednaka šansa, trčale su se tri utrke u kategoriji od 3 do 5, od 5 do 7 te od 7 do 11 godina.

Glavni cilj utrke je bila prije svega zabava, ali i motivacija najmlađih o važnosti zdravih životnih navika koje se izgrađuju kroz rekreativno bavljenje sportom. Uz zabavu i sport, utrka je bila prilika i za druženje, a sva djeca koja su nastupila na utrci su nakon utrke otišli kući sa zahvalnicom za sudjelovanje i poklonima.


Podijeli: Facebook Twiter