Ekskluzivno gastronomsko iskustvo

Spinnaker Gourmet Stage opet u Poreču, a dolazi i poseban gost

| Autor: Glas Istre
(Foto Valamar Riviera)

(Foto Valamar Riviera)


Sljedeće će se izdanje Spinnaker Gourmet Stagea održati u sklopu Tunalicious Festivala u četvrtak, 12. rujna u porečkom restoranu Spinnaker. Glavni Spinnakerov chef Goran Hrastovčak ovog će puta kuhinju prepustiti jednom od začetnika hrvatske fine-dining scene, Zdravku Tomšiću, a u fokusu degustacijskog menua koji će Tomšić pripremiti za ovu priliku bit će vrhunska jadranska tuna.  

"Prošle je godine Spinnaker zablistao s novim interijerom restorana i novim degustacijskim jelovnicima. Sada smo otišli stepenicu više i zauzeli svoje mjesto na svjetski cijenjenom Michelinovom vodiču preporuka. Sjedinjujemo lokalnu kuhinju, vrhunske namirnice i autentične okuse.

Veselim se što ćemo u sklopu našeg Gourmet Stagea na Tunalicious Festivalu ove jeseni ugostiti kuharsku veličinu kao što je Zdravko Tomšić koji će nam zasigurno prirediti tunu u mnogim impresivnim varijacijama", rekao je Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića u Valamaru.

Spinnaker Gourmet Stage je serija kulinarskih događanja koja slavi gastronomsko naslijeđe Hrvatske i susjednih zemalja, od kojih je svaka povijesno utjecala na istarsku kuhinju. Gostujući chefovi na svakom izdanju imaju priliku predstaviti svoja autorska jela, nudeći degustacijske jelovnike koji u Poreč donose suštinu njihovih kuhinja, često stavljajući naglasak na namirnice koje su specifične za ovo podneblje.

Na tuni posvećenom izdanju Spinnaker Gourmet Stagea gostovat će poznati chef  Zdravko Tomšić koji ima jedinstveni položaj u hrvatskoj gastromoniji, tim više što je na ovim prostorima bio jedan od prvih utemeljitelja fine-dining scene i slow-food pokreta. Tomšić se savršeno uklapa u priču Spinnaker Gourmet Stagea svojom jednostavnom filozofijom tradicijske kuhinje temeljene na lokalnim namirnicama.

(Foto Valamar Riviera)(Foto Valamar Riviera)

Njegov životopis krase titule voditelja kuhinje restorana Kukuriku od 1998. do 2005. godine, a od 2005. do 2015. radio je kao head chef restorana Draga di Lovrana za vrijeme kojeg su njegov rad prepoznali Gault Millau Austrije, Gambero Rosso i drugi. Danas ovaj majstor-kuhar poprima ulogu edukatora pa je tako i njegovo mentorstvo pomoglo izgraditi pregršt vrhunskih mladih kuhara.

Kao konzultant i edukator fokusira se na hrvatsku nacionalnu i tradicijsku kuhinju te svoje znanje dijeli sa restoranima, agencijama za evente, obrazovnim ustanovama i vinarijama od Istre do Dubrovnika.

Voditelj restorana i glavni sommelier Spinnakera Zoran Gregorović sljubit će jedinstveni Tomšićev tuna menu s vrhunskim istarskim vinima Kadum. Ovaj izbor dodatno naglašava spoj tradicije i suvremenog doba.

Naime, Ivan Kadum preuzeo je ljubav prema vinogradarstvu od svog oca Darka s kojim je ponovno pokrenuo obiteljski posao nakon 100 godina. Dio vinarije Kadum nalazi se u kući u mjestu Buići pored Poreča, a vinograd na čak devet hektara bogate duboke crvenice obrađuju po svim standardima organske proizvodnje. 

Valamarov je Spinnaker smješten u starogradskoj jezgri Poreča, na samoj porečkoj rivi koja se svake godine u rujnu tijekom Tunalicious Festivala pretvara u pozornicu zabave te bogate ponude vrhunskog fine-dininga i street fooda na temu tune, kraljice mora. 

Mjesto na posebnom gastronomskom doživljaju u restoranu Spinnaker može se osigurati prethodnom rezervacijom putem email adrese [email protected] ili pozivom na broj telefona 052/400-804. Konkretan jelovnik i cijene bit će objavljeni krajem kolovoza na službenoj web stranici te Facebook i Instagram profilima događanja, gdje se mogu pronaći informacije i o ostalim programima Tunalicious Festivala.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter