pojačana buka

VIDEO / Danas i sutra tijekom dana i noći moguće probijanje zvučnog zida, piloti Rafalea poslali poruku građanima

| Autor: Glas Istre
(Snimio Luka Jeličić)

(Snimio Luka Jeličić)


Danas i sutra, u ponedjeljak i utorak 22. i 23. srpnja u okviru planiranih zadaća piloti 191. eskadrile lovačkih aviona u vremenu od 14 do 19 će provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida odnosno pojačna buka, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera i to na području Ličko – senjske, Zadarske, Istarske i Primorsko - goranske županije.

Naime, piloti Rafala nastavljaju svoju obuku na ovim avionima, a koja je započela u prvom kvartalu 2023. u Francuskoj te su tim povodom svim hrvatskim građanima poslali poruku:

"Dragi sugrađani, buka koju čujete prilikom leta naših aviona Rafale je zvuk koji čuva hrabro izborenu hrvatsku slobodu. Raduje nas što će u idućim danima, mjesecima i godinama taj zvuk biti sinonim za sigurnost Hrvatske i svih njenih građana u svako doba dana i noći. Lijep pozdrav od pilota 191. Eskadrile lovačkih aviona".

Također, provodit će se i noćni letovi od 21 do 23 sata tijekom kojih se može očekivati pojačana buka na području Slavonije, Istre, Banovine i Like.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter