BURNO na sjednici fažanskog Vijeća

Radomir Korać i Lidija Udovički sočno se častili psovkama i optužbama

| Autor: Doria Mohorović
(Snimili Doria Mohorović, Arhiva Glasa Istre)

(Snimili Doria Mohorović, Arhiva Glasa Istre)


Općina Fažana imat će svoju radio postaju, odlučeno je na 30. sjednici fažanskog Općinskog vijeća održanoj prekjučer. Naime, Odlukom o osnivanju trgovačkog društva s ograničenom odgovornošću Riviera Fažana d.o.o.,registriranom za, među ostalim, pružanje medijskih usluga, kao i za nakladničku djelatnost, želi se pokrenuti radijski program koji bi prenosio informacije iz Fažane i okolice.

Radio Fažana

Jedini osnivač i član društva je Općina Fažana, a osim za potrebe pokretanja i funkcioniranja lokalnog radija, ovo se društvo, rekao je fažanski načelnik Radomir Korać, osniva i za turizam i upravljanje sportskim objektima. Jer, kako je podsjetio, uskoro se očekuje uređenje Doma mladih, Fažana će imati i Sportski centar, a nakon sezone se očekuje početak izgradnje Skate parka.

Radomir Korać (Arhiva Glasa Istre)Radomir Korać (Arhiva Glasa Istre)

A ono što Općina neće imati, a što je Vijeću predložila Lidija Zulma Udovički Sanchez de Lozada, emitiranje je općinskih sjednica online, odnosno prijenos sjednice u integralnom obliku putem video streaminga na YouTubeu. Udovički smatra da bi ispravan potez bilo transparentno prenošenje sjednice po uzoru na druge gradove, no s tim se nije složila većina vijećnika.

Naime, osam glasova bilo je protiv emitiranja sjednice, a tri »za« ovu odluku. Nezadovoljna razvojem događaja, sama je putem svog mobitela streamala cijelu sjednicu, a predsjednika Općinskog vijeća, Timoteja Pejina, koji je imao poteškoća u smirivanju tenzija među vijećnicima, kritizirala je da ga »nitko nikad nije čuo kako vodi sjednicu«.

(Snimila Doria Mohorović)(Snimila Doria Mohorović)

Udovički je oštro, u više navrata, optužila fažanskog SDP-ovog načelnika Radomira Koraća za nezakonite radnje, referirajući se na USKOK-ovu optužnicu u slučaju Dorina, a tijekom cijele sjednice, a pogotovo pred posljednje točke dnevnog rada, kada je situacija već eskalirala, uzajamno su se častili psovkama i optužbama. Dvije su je SDP-ove vijećnice, nakon što je u više navrata prozvala Koraća za ilegalne aktivnosti i pod upitnik stavila i njegovo vođenje Općine, upitale zašto se posljednjih godinu dana nije pojavila na sjednicama i poručile joj da ju može biti sram.

(Snimila Doria Mohorović)(Snimila Doria Mohorović)

 

O proračunu

Tijekom sjednice usvojeno je i izvješće o izvršenju proračuna za 2023. godinu te programa građenja i održavanja komunalne infrastrukture, a financijske dokumente okupljenima je predstavila Danijela Anjoš, pomoćnica pročelnika za proračun i financije, koja je za iscrpnu prezentaciju materijala dobila pohvale predsjednika Vijeća. Uz podnesena izvješća o programu gradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2023. godinu, usvojen je i prijedlog odluke Odluke o raspodjeli financijskog rezultata poslovanja Općine Fažana za 2023. godinu.

(Arhiva Glasa Istre)(Arhiva Glasa Istre)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter