večeras u rovinju

Zbor Roženice iz Pazina nastupa na koncertu "Tragom Olivera"

| Autor: Glas Istre
(Foto: Zbor Roženice)

(Foto: Zbor Roženice)


Zbor Roženice iz Pazina ove godine slavi 45. Obljetnicu sa nizom značajnih koncerata, od njihovog Vjeruj u ljubav u pazinskom Spomen domu u travnju do gostujućih nastupa u Makedoniji u lipnju i veličanstvenih koncerata u srpnju. Zborasi i niihova dirigentica Ines Kovačić Drndić imaju pune ruke posla tako da još nisu krenuli u uobičajenu ljetnu pauzu ali zato neizmjerno uživaju u podršci publike i glazbi koju stvaraju na najljepšim pozornicama.

Koncert Tragom Olivera" je projekt koji okuplja brojne glazbenike povodom obilježavanja šeste godišnjice smrti Olivera Dragojevića. Legendarni Oliverovi “Dupini” koji su ga pratili na bini gotovo trideset godina i pjevači, sastavljeni od Oliverovih prijatelja i najbližih suradnika, prisjećaju se i slave Olivera tako što izvode njegove vječite pjesme. Svi spojeni u jedno veliko srce, uz podršku obitelji Dragojević, pokrenuli su projekt s kojim čuvaju glazbenu baštinu i sjećanje na nikad prežaljenog dalmatinskog pjevača.

Jedan od glavnih ciljeva ovog koncerta je odati počast Oliveru te da se zauvijek očuva predivno glazbeno nasljeđe koje je Oliver ostavio. U projektu sudjeluju Dupini te glazbenici i pjevači koji su s legendarnim Oliverom prošli određeni glazbeni put kao Tedi Spalato, Zorica Kondža, Jure Brkljača, klapa Cambi a na koncertu u Rovinju 13. srpnja nastupiti će i Mješoviti pjevački zbor Roženice iz Pazina pod vodstvom njihove dirigentice Ines Kovačić Drndić te će napraviti uvod u koncert na način da će izvesti neke od hitova koje su izveli na ovogodišnjem koncertu Vjeruj u ljubav.

U prestižnom društvu pjevača, Roženice još jednom dokazuju da su zbor koji se istaknuo i postao prepoznatljiv sa svojim atraktivnim zborskim izvedbama. Roženice u posljednje vrijeme nastupaju na sve većim i značajnijim pozornicama te ih tako nakon koncerta "Tragom Olivera" u sklopu Rovinj Summer Music Festivala očekuje gostovanje na predivnoj pozornici Ljetnog kina u Biogradu na Moru 31. srpnja gdje će održati samostalni koncert u čast Oliveru Dragojeviću "Roženice za Olivera".

Najljepše Oliverove pjesme u zborskim aranzmanima sa već prepoznatljivim solistima ovog zbora nude publici novu dimenziju svevremenskih hitova i garanciju dobre zabave.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter