Izrada bojanke za odrasle

Promocija mentalnog zdravlja kroz likovno stvaralaštvo u projektu Udruge Labin Zdravi grad

| Autor: Branko Biočić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Udruga Labin Zdravi grad poziva građane i volontere da im se pridruže u provedbi projekta "Bojanka za sreću: promocija mentalnog zdravlja kroz likovno stvaralaštvo za odrasle". Aktivnosti za koje se građani mogu prijaviti su izrada crteža za bojanku za odrasle, u srijedu 19. lipnja od 18 do 20 sati u DKC Lamparna, osmišljavanje pozitivnih afirmacija za bojanku, također u srijedu ali 26. lipnja od 18 do 20 sati u DKC-u Lamparna i sudjelovanje u podjeli bojanke na raznim lokacijama u Labinu.

Osobni razvoj

Iz Labin Zdravog grada poručuju da sudjelovanjem u izradi i distribuciji bojanke građani aktivno doprinose mentalnom zdravlju građana svoje lokalne zajednice, kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme, upoznaju nove osobe, jačaju svoje osobne kapacitete i mentalno zdravlje te se istovremeno dobro se zabavljaju. Građani i volonteri mogu sudjelovati u sve tri aktivnosti ili samo u nekima, ovisno o svojim interesima i slobodnom vremenu.

Za aktivnosti se građani mogu prijaviti ispunjavanjem prijavnice na web stranicilabin-zdravi-grad.hr, a za sva pitanja obratiti na e-mail: [email protected] i broj mobitela: 099 262 2653. Broj mjesta na aktivnostima je ograničen.

Opći cilj projekta je promocija osobnog razvoja i mentalnog zdravlja građana Grada Labina kroz inovativne aktivnosti, umrežavanje i aktivnu participaciju. Specifični ciljevi su povećati osjećaj osobne dobrobiti građana kroz tri tematska druženja, radionice, izraditi bojanku za promociju mentalnog zdravlja koja će se podijeliti širem građanstvu na ciljanim lokacijama i ciljanim datumima, te biti dostupna na web stranicama udruge i projektnih partnera, promocija volonterstva uključivanjem građana u izradu i distribuciju bojanki, umrežavanje i osmišljavanje novih aktivnosti i sadržaja u Gradu Labinu u skladu s potrebama građana i promocija rada Centra "Dobar start".

Ovaj projekt provodi se uz financijsku potporu Zaklade Istra - Fondazione Istria iz sredstava Fonda gradova i općina.

Udruga Labin Zdravi grad osnovana je 2005. godine s ciljem organiziranja preventivnih zdravstvenih programa usmjerenih na poboljšanje kvalitete zdravlja, a sukladno programima Gradske slike zdravlja i definiranim prioritetima, širenje znanja iz područja poboljšanja kvalitete zdravlja i življenja putem različitih organizacijskih oblika (radionica, tečajeva, savjetovališta, izdavanjem brošura i publikacija), uslugama pomoći starijim osobama, organiziranje aktivnosti programa i sadržaja za kvalitetno i kreativno provođenje slobodnog vremena djece i mladih, a u cilju prevencije ovisnosti i asocijalnog ponašanja. Kontinuirano se prate prioriteti Plana za zdravlje i socijalno blagostanje Istarske županije, a to su promocija zdravlja, prevencija i rano otkrivanje kroničnih nezaraznih bolesti, mentalno zdravlje djece i mladih i podrška obitelji, koordinacija razvoja i pružanje socijalnih usluga u zajednici te selektivno prikupljanje korisnog otpada iz komunalnog otpada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of