pulski sveučilišni profesor

Novoizabrani akademik Robert Matijašić na prijemu kod župana

| Autor: Glas Istre
(Foto Istarska županija)

(Foto Istarska županija)


Istarski župan Boris Miletić održao je danas u sjedištu Županije prijem za hrvatskog akademika prof. Roberta Matijašića sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, koji je izabran za redovitog člana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na nedavno održanoj Izbornoj skupštini.
Župan je čestitao akademiku na priznanju koji je dokaz predanog rada i predstavlja vrhunac akademskog puta i impozantnog znanstvenog djelovanja. "Drago mi je što i ovim prijemom možemo obilježiti Vaše imenovanje za redovitog člana HAZU-a. Mislim kako je to velika stvar za istarsku akademsku zajednicu s obzirom da ste jedini akademik koji trenutno prebiva u Istri", kazao je Miletić.
Akademik Matijašić je zahvalio županu Miletiću na prijemu te je istaknuo kako ovo priznanje nije samo čast, već predstavlja i odgovornost prema daljnjem akademskom radu.
Osim što je postao redovni član HAZU-a, prof. Robert Matijašić je u travnju prošle godine odlikovan redom Hrvatskog pletera "za izniman doprinos i osobite zasluge ostvarene znanstveno-istraživačkim radom na područjima arheologije, stare povijesti i latinske epigrafije hrvatskoga prostora u antici", dok mu je u listopadu prošle godine na godišnjoj skupštini Hrvatskog arheološkog društva dodijeljena nagrada "don Frane Bulić" za životno djelo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter