VREMENSKA PROGNOZA ZA ISTRU

Upaljen Meteoalarm za Istru i Kvarner

| Autor: Petar Radovan/Istramet
Ilustracija (Snimio Duško Marušić Čiči)

Ilustracija (Snimio Duško Marušić Čiči)


U četvrtak stižu i nova južina i zatopljenje, ali već od drugog dijela petka opet promjenjivo, uz pljuskove, grmljavinu i lokalno nevrijeme, pri čemu će i osjetno osvježiti, najprije na kopnu, zatim posvuda, piše HRT.

Na sjevernom Jadranu ujutro bi trebalo biti mirnije, mjestimice uz umjerenu naoblaku i malo kiše. Popodne sunčanije, ali ne i stabilno, pa je kratkotrajni pljusak moguć u gorju i unutrašnjosti Istre. Ujutro će nakratko zapuhati jaka bura, a zatim umjeren jugozapadni vjetar i jugo.

Srijeda će na srednjem Jadranu proteći sunčano, a umjereno do jako jugo popodne će prolazno okrenuti na jugozapadni vjetar. I na jugu Hrvatske prijepodne umjerena naoblaka, uz obalu i poneki neverin. Popodne će prevladavati sunčano, no u zaobalju će doći do razvoja oblaka, te je moguć i kratkotrajni pljusak. U noći će puhati burin, zatim umjereno do jako jugo.

Za danas je izdan žuti meteoalarm u šest regija (riječka, zapadna obala Istre, Kvarner i Kvarnerić, sjeverna, srednja i južna Dalmacija) zbog olujnih udara vjetra do 65 km/h, piše DHMZ.

Istrametova prognoza za Istru i Kvarner

SRIJEDA - Djelomice sunčano vrijeme, sredinom dana u gorju i dijelu središnje Istre uz malu mogućnost pojave pljuskova. Slaba do umjerena bura tijekom dana okrenut će na slab do umjeren jugozapadnjak i jugo. Jutarnje temperature zraka od 16 do 21 °C, dnevne vrijednosti između 28 i 31 °C.

ČETVRTAK - Djelomice sunčano do pretežno oblačno vrijeme, sredinom dana u sjevernom dijelu poluotoka i gorju uz mogućnost mjestimične kiše. U noći na petak posvuda slijedi destabilizacija atmosfere. Puhat će slabo do umjereno, ponegdje povremeno jako jugo i jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 17 do 22 °C, dnevne vrijednosti između 28 i 32 °C.

PETAK- Pretežno oblačno i vrlo nestabilno vrijeme uz čestu kišu, pljuskove i grmljavinu. Poslijepodne očekujemo i prolazak intenzivnog frontalnog poremećaja uz nalet jakog vjetra zapadnog smjera. Puhat će umjereno i jako jugo i jugozapadnjak koji će navečer okrenuti na tramontanu i buru. Jutarnje temperature zraka od 17 do 22 °C, dnevne vrijednosti između 22 i 29 °C.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter