dolaze iz cijele hrvatske

FOTOGALERIJA / VELIKI PROSVJED PROSVJETARA U ZAGREBU: "Imam 60 godina i 35 godina staža. Mirovina će mi biti 2.100 kuna! Je li to normalno?" 

| Autor: Portal GlasIstre.hr


Počeo je prosvjed prosvjetara. I to masovni. Na prosvjed u Zagreb stižu učitelji i nastavnici iz cijele Hrvatske. Organizira ga Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, a očekuje se da će im se pridružiti oko 1500 učitelja i nastavnika.

Sindikati zahtijevaju da Vlada poveća koeficijente za plaće u prosvjeti za 6 posto. Predsjednik NSZSSH Branimir Mihalinec kazao je Hini da povećanje plaća traže za oko 68 tisuća zaposlenika u prosvjeti, istaknuvši da oba sindikata zajedno imaju oko 40 tisuća članova.

"Imam 60 godina i 35 godina staža. Mirovina će mi biti 2.100 kuna! Je li to normalno?", samo se neke od izjava prosvjetara s prosvjeda.

Premijer Andrej Plenković rekao da će danas u 12.30 sati u Banskim dvorima primiti predstavnike sindikata obrazovanja koji organiziraju prosvjed te s njima razgovarati o njihovim zahtjevima i procjeni situacije s plaćama u sektoru obrazovanja.

"Danas očekujemo predstavnike sindikata obrazovanja. Primit ću ih danas u 12.30 sati pa ćemo s njima razgovarati o njihovim zahtjevima i procjeni situacije s plaćama u sektoru obrazovanje", kazao je Plenković na sjednici Vlade.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter