ZAGREB

Borković: Nisam sudjelovao u izradi natječaja za novinarske radove

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Novinar Goran Borković opovrgnuo je u utorak navode članice Vijeća za elektroničke medije Anite Malenice da je sudjelovao u izradi javnog natječaja za ugovaranje novinarskih radova u elektroničkim publikacijama u vrijednosti od milijuna kuna.

Borković je u demantiju naveo kako želi ispraviti Maleničin navod da je izradu natječaja koordinirala s iskusnim kolegama s neprofitnih portala - elektroničkih publikacija koji su joj jako pomogli.

"Zahvaljujući Heleni Puljiz, Toniju Gabriću i Goranu Borkoviću, koji su mi dali okvire i ukazali na slabosti nekih prijašnjih natječaja, uz stručnu službu u Agenciji, složili smo natječaj. Razgovarala sam i s predstavnicima HND-a i HNIP-a s kojima nastojimo zajednički pomoći kolegama u ova teška vremena", navela je danas Malenica.

Borković pak tvrdi kako ta izjava sugerira da je on sudjelovao u izradi spomenutog natječaja, "što nije istina".

"Istina je da me Anita Malenica kontaktirala s inicijativom da se pomogne novinarima koji su ostali bez posla, što sam pozdravio, svjestan teške situacije u kojoj su se našli moji kolege u neprofitnim medijima. Da sam imao mogućnost i ambiciju utjecati na tekst natječaja, sasvim sigurno ne bi izgledao ovako kako izgleda, kamoli da bi se moje našlo u istom kontekstu s fantomskom udrugom HNIP, koja zastupa dijametralno suprotna uvjerenja od mojih", navodi taj novinar.

Agencija za elektroničke medije (AEM) izvijestila je danas kako je objavila javni natječaj za ugovaranje novinarskih radova u elektroničkim publikacijama u vrijednosti od milijuna kuna, s rokom za slanje prijava do 22. svibnja.

Bespovratna sredstva, u ukupnom iznosu od milijun kuna isplanirana su u Financijskom planu Agencije za elektroničke medije za 2020. a dodijelit će se za radove i istraživanja na teme koje su od javnog interesa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter