uništeni stambeni objekti

Šteta od tuče u Bošnjacima pet milijuna eura

| Autor: Hina
(Snimio Davor Javorović/Pixsell)

(Snimio Davor Javorović/Pixsell)


Šteta od tuče koja je početkom srpnja poharala Bošnjake pokraj Županje procijenjena je na stambenim objektima na oko pet milijuna eura, potvrdio je u utorak načelnik općine Andrija Juzbašić rekavši kako je za obnoviti preostalo još četrdesetak obiteljskih kuća.

"Šteta je onolika koliko smo i procijenili da bi mogla biti, otprilike oko 3000 eura po stambenom objektu, a taj trošak je u stvari cijena 3000 komada crijepova, koliko smo po objektu morali mijenjati", kaže Juzbašić dodajući kako bi, sukladno najavi premijera Andreja Plenkovića tijekom posjete Bošnjacima nakon nepogode, štetu trebala podmiriti država.

"Reagirali smo na vrijeme i odmah krenuli u obnovu oštećenih 1500 obiteljskih kuća. Puno nam je pomogla Hrvatska vojska, čiji su pripadnici pomagali u čišćenju slomljenog crijepa i ostalog građevinskog otpada. Mislim da su pripadnici Hrvatske vojske uklonili najmanje 4000 prostornih metara otpada sa staza i dvorišta mještana Bošnjaka", rekao je.

Za obnoviti je još preostalo 40-tak obiteljskih kuća, uglavnom samačkih domaćinstava, a i dalje nedostaje krovopokrivača.

"Sutra nam dolaze dvije ekipe krovopokrivača iz BiH kako bi što prije završili cjelokupni posao na obnovi", navodi Juzbašić naglašavajući kako još treba procijeniti štetu nastalu na poljoprivrednim usjevima i gospodarskim objektima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter