pasterizacija u tijeku

Preminulo troje pacijenata zaraženih legionelom

| Autor: Glas Istre
(Snimio Željko Lukunić/Pixsell)

(Snimio Željko Lukunić/Pixsell)


Preminuli su muškarac i žena koji su se zarazili legionelom u KBC-u Zagreb, potvrdio je ravnatelj KBC-a Ante Ćorušić za Dnevnik Nove TV.

"Dvoje zaraženih je preminulo, ali je li uzrok legionela ili njihovo opće stanje tek ćemo utvrditi. Oboje su bili imunokompromitirani zbog teške maligne bolesti", rekao nam je Ćorušić. Ravnatelj KBC-a tvrdi da su ostali zaraženi u dobrom stanju i da nemaju tako teške dijagnoze kao dvoje preminulih. 

Međutim, nešto kasnije ekipa Dnevnika dobila je neslužbenu informaciju da je preminuo još jedan pacijent. Umjesto službene potvrde iz bolnice su samo htjeli potvrditi da je konferencija za novinare u 17 sati. 

Ranije je objavljeno da su zaraženi pacijenti već bili teško bolesni tako da je legionela drastično pogoršala njihovo stanje. Ukupno se na Rebru legionelom zarazilo petero ljudi.

"Odmah smo alarmirali Hrvatski zavod za javno zdravstvo koji je napravio sve analize i bakterija je izolirana u vodovodnom sustavu. U ovom trenu je u tijeku pasterizacija, odnosno ispušta se vrela voda iz svih slavina u bolnici", rekao je Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom