piše vanesa begić

Nešto drukčija ponuda

(Snimila Jelena Milović)

(Snimila Jelena Milović)


Hamburgeri, vina i ostale delicije. Dakako, hvalevrijedno je što se sve dešava u Puli, koja se sve zbivanja upriličuju, no najviše nedostaje sadržaja koja prikazuju Pulu kao grad na moru. Kao morski grad, s toliko predivnih plaža koje su uvrštene u razne vodiče i publikacije.

A okolna mjesta, nekadašnji pulski prsten ima sva ta zbivanja usredotočena na morsku ponudu, taj morski pjat, festivale srdela i slično. Toliko se govori o zdravoj hrani, o promicanju zdravih navika i obroka, pa nameće se logički pitanje o potrebi jedne takve manifestacije, u trajanju od nekoliko dana.

Da primjerice lokalni ugostitelji, ne samo za turiste nude morski menu po promotivnim cijenama, makar na početku ili na kraju sezone (znamo da i oni trebaju živjeti, pa i nešto zaraditi, a ljeti bogami se narade i nikome nije lako).

Da u nekom od pulskih parkova budu štandovi s ponudom iz mora po nešto jeftinijim cijenama, da bude neka suradnja ribara, pa i, zašto ne, vinara, OPG-ova sa svojim prozvodima, pa i onih koji proizvode slatkiše i da svatko predstavi ono najbolje što ima, a da to bude nešto mediteranski, zdravo.

Dakako, ništa nauštrb drugih manifestacija, svaka neka ima svoje prostore i ponudu. Upravo je raznovrsnost i različitost bogatstvo. Toliko se priča o tome, o važnosti raznovrsnosti, no, tu je i put od ideje do realizacije. Koji nije uvijek lagan.

Cijene skaču, niti da je riječ o natjecanju u skoku s motkom, a svi trebaju živjeti, odnosno (pre)živjeti. Nikome nije lako, iako je uvijek susjedova trava zelenija. I trešnje slađe. Nikada ne zanemariti nečiji trud. Nečiji rad.

No, isto je tako istina da je puno toga podređeno brzoj zaradi kojoj se svi nadaju. Ali stvari ne idu baš po planu. Nekada se za današnju cijenu kuglice sladoleda mogla pojesti – pizza, a to nije bilo baš neko pluskvamperfekt vrijeme. O tempora, o mores!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter