bespovratna sredstva

Zagrebačka županija dodjeljuje 350 tisuća eura poduzetnicima početnicima

| Autor: Hina
Ilustracija (Snimio: Mislav Klanac)

Ilustracija (Snimio: Mislav Klanac)


Zagrebačka županija je krenula s dodjelom bespovratnih sredstva za razvoj poduzetništva te je u petak uručila poduzetnicima početnicima ugovore ukupne vrijednosti gotovo 350 tisuća eura, izvijestili su iz Županije.

Na temelju javnog natječaja sredstva u iznosu do 2.000 eura dobila su 183 poduzetnika početnika s područja Zagrebačke županije.

Iz Županije su najavili kako uskoro slijedi i dodjela 1,75 milijuna eura bespovratnih sredstava poduzetnicima koji se bave proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima.

"Rebalansom proračuna s početnih milijun eura, povećali smo sredstva za bespovratne potpore poduzetnicima na rekordnih 2,1 milijuna eura, čime se može pohvaliti rijetko koja županija“, rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Osvrnuo se na pokazatelje Fine prema kojima su poduzetnici Zagrebačke županije u 2023. godini prema kriteriju ukupnih prihoda, prosječnoj neto plaći i izvozu zauzeli drugo mjesto, odmah iza poduzetnika Grada Zagreba.

Zahvaljujući takvim rezultatima poslovanja poduzetnika, raste i županijski proračun, kazao je Kožić navodeći kako su onda u mogućnosti graditi škole, obnavljati ceste i općenito stvarati uvjete za kvalitetniji život stanovnika Županije.

Na dodijeljenim potporama u ime svih poduzetnika početnika zahvalila je Valentina Mutak iz Vrbovca čiji se obrt bavi održavanjem i popravkom motornih vozila, a dobivenu potporu u iznosu od 2.000 eura utrošit će za nabavu dvostupne dizalice.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter