6. ROVINJ ART&MORE

Trijumfalna proslava glazbe, obilježena izvanrednim izvedbama

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: Press)

(Foto: Press)


Festival Rovinj Art&More započeo je svoje šesto izdanje koncertom renomiranih Zagrebačkih solista ispred crkve sv. Eufemije. Ove godine ansambl slavi 70. godišnjicu svojeg umjetničkog utemeljenja.

Središnji dio večeri bila su »Četiri godišnja doba« Antonija Vivaldija, djelo koje zahtijeva tehničku preciznost i izražajnu dubinu. Pod vodstvom koncert-majstora Sretena Krstića, Zagrebački solisti priuštili su iznimnu izvedbu. Mladi članovi ansambla unijeli su u djelo osvježavajući zvuk i živahno muziciranje, stvarajući dinamičnu interakciju koja je pridobila publiku od prvog do posljednjeg tona.

Rezonantna akustika otvorenog prostora, u kombinaciji s pozadinom povijesne crkve, dodala je posebnu dimenziju izvedbi.

Nakon Vivaldija, program se nastavio s tri skladbe Astora Piazzolle, čije su kompozicije pružile kontrastan, ali komplementaran završetak večeri. Prijelaz s barokne elegancije na moderne, tango ritmove Piazzolle, pokazao je svestranost i širinu repertoara Zagrebačkih solista. Svaka skladba izvedena je s pažljivom posvećenošću detaljima i zaraznim entuzijazmom koji je duboko odjeknuo među publikom.

Koncert je završio pod punim mjesecom, koji je bacao spokojan sjaj na crkvu sv. Eufemije i dodatno pojačao već očaravajuću atmosferu. Noć je bila trijumfalna proslava glazbe, obilježena izvanrednim izvedbama.

Dok su posljednji tonovi nestajali u noći, bilo je jasno da je svečano otvaranje festivala Rovinj Art&More postavilo visoku ljestvicu za događaje koji slijede.

U nastavku festivala, posjetitelji su mogli uživati u predstavi »Dall’Istria con amor« Talijanske drame HNK Ivan plemeniti Zajc iz Rijeke, a ovaj tjedan očekuje se i prikazivanje TV drame Igra u dvoje Tita Strozzija uz susret sa Svetlanom Bojkovic koja je ovo djelo snimila s Borisom Buzančićem 1978 godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter