norveški pijanist

Hakon Austbo ovog petka u Eufrazijevoj bazilici

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Poreč)

(Foto Grad Poreč)


U petak, 27. srpnja od 21 sat koncert u Eufrazijevoj bazilici održat će renomirani norveški pijanist Håkon Austbø, koji već šezdeset godina vlada svjetskom scenom klasične glazbe.

Uz neobičnu svestranost i originalnost Austbøva repertoara, pijanista odlikuje prepoznatljiva i specifična boja zvuka koja uz veliko poštovanje u pristupu partituri rezultira vrlo preciznom i profinjenom izvedbom. Posebno je poznat po radu na glazbi O. Messiaena. 

O tome koliko porečka publika uživa u izvedbama ovog vrhunskog umjetnika svjedoči činjenica da se Austbø treću godinu u nizu vraća u Eufrazijanu. Dva dosada održana koncerta donijela su i dva potpuno drugačija lirska izričaja uz jednako intenzivan doživljaj izvedbe.

Program Austbøva trećeg koncerta u Eufrazijevoj bazilici sastoji se od ciklusa skladbi U magli mističnog L. Janáčeka, koji je svojevrsna poveznica na prethodne nastupe, zatim skladbi E. Griega, obilježenih norveškim folklorom, Improvizacija B. Bartòka, a koncert završava s kapitalnim djelom F. Liszta – njegovom Sonatom u h-molu.

Organizator festivala, Pučko otvoreno učilište Poreč, poziva sve ljubitelje klasične glazbe na ovu jedinstvenu večer. Ulaznice za koncert u iznosu od 10 eura dostupne su na internetskom rezervacijskom sustavu www.rezervacije-poup.hr ili na ulazu u Eufrazijevu baziliku na dan koncerta od 20 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter