Usidri se za Rišpet

Tradicionalni klapski spektakl na moru ovog petka

| Autor: Ian Tataj
(Snimio: Loris Župan)

(Snimio: Loris Župan)


Ovog petka, 26. srpnja, s početkom u 21 sat u Uvali Luka u Raklju bit će održan koncert klape Rišpet.

Usidri se za Rišpet je već dobro znana manifestacija koja svake godine privuče veliki broj ljubitelja klapske pjesme. Posebnost ovog koncerta je što izvođači pjevaju s broda, pa se tako koncert prati s mora i kopna. I ove se godine očekuje revija najljepših klapskih pjesama, raspjevana publika na brodicama i uzduž obale.

Klapa Rišpet djeluje od 2011. godine, osnovao ju je poznati splitski skladatelj Pero Kozomara, a u Uvalu Luka se uvijek rado vraćaju, već osmi put. Dosad su snimili tri albuma pod nazivom »Kad je pošla ća«, »Reći ćeš mi fala« i »Šta mi ljube oćeš kazat«. Dobitnici su brojnih nagrada. Surađivali su s Mišom Kovačem, Jelenom Rozgom, Doris Dragović, Joškom Čagaljem Jolom, Franom Perišinom i Duškom Ćurlićem.

Doznajemo da, iz sigurnosnih razloga, u prevenciji stvaranja gužve na cesti prema Starom Raklju, redari će usmjeravati promet i vozila prema parkingu. Mole se posjetitelji da na lokaciju stignu dovoljno ranije, kako s brodicama, tako i kopnom. Koncert organizira DVD Općine Marčana uz podršku TZO Marčana i sponzore Tisso Adriatic d.o.o. i Dekod d.o.o.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter