International Altamira Guitar Competition

Uspjeh porečke gitaristice Kaje Jakominić

| Autor: Vanesa Begić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Kaja Jakominić, učenica Umjetničke škole Poreč pobijedila je i osvojila zlato na 8. International Altamira Guitar Competition Bale-Valle »Live Guitar«. U Balama se naime održao 13. po redu festival gitare te u sklopu toga i 8. Međunarodno gitarističko natjecanje Bale-Valle »Live Guitar«. Umjetničku školu Poreč predstavljala je učenica 2. razreda osnovne glazbene škole Kaja Jakominić u klasi učitelja Sanela Jusića. Nastupala je u prvoj kategoriji (učenici do 11 godina) i osvojila je I. nagradu, 1. mjesto, diplomu, zlatnu medalju, pehar i sponzorski Altamira poklon paket.

- Ovim je nastupom Kaja ponovno potvrdila svoj talent, marljivost i rad tokom cijele godine, ali isto tako i predanost i posvećenost gitari i glazbi. Ovako sjajni uspjesi kruna su talenta, ali prvenstveno velikog rada, sjajnog učitelja kao što je učitelj Sanel Jusić koji Kaji prenaša sve svoje znanje i vještinu sviranja, veli ravnateljica škole Sanjica Sara Radetić.

Učenica iz Poreča natjecala se u mlađoj skupini gitarističkih natjecatelja. Što se pak tiče glavne kategorije, natjecali su se Sara Celardo iz Italije, Sanel Jusić iz Hrvatske i Maja Kralj iz Slovenija. Pobjedu stručnog žirija odnijela je Sara Celardo koja je osvojila gitaru i sudjelovanje na festivalu u Goriziji, kao i u Balama iduće godine. Nagradu publike osvojio je Sanel Jusić, učitelj gitare u Umjetničkoj školi Poreč. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter