20. izdanje

Lizatori pizdere, Brijači kojona i mnogi drugi na jubilarnoj "Viva La Pola"

| Autor: Mladen Radić
Lizatori pizdere (Arhiva Glasa Istre)

Lizatori pizdere (Arhiva Glasa Istre)


U petak će se u dvorištu Rojca održati 20. Viva La Pola festival. Nažalost, neće biti ništa od nastupa najavljenih legendi Sick Of It All jer je frontman Lou Koller teško obolio tako da je kompletna turneja otkazana.

Zato je u popis bendova dodano još dva sastava, od kojih je jedan reaktivirani stari pulski bend. U petak tako nastupaju FM-13, Krešo i kisele kiše, Po’ metra crijeva, Lizatori pizdere i Brijačina kojona, Reach A. D., i Stepped out.

Nezavisna scena

Lizatori & Brijačina su bendovi koji uživaju svojevrsni kultni status, kako na prostoru Pule i Istre, tako i drugih dijelova bivše države. Uz spontana druženja, i kazetofon koji je bilježio sve trenutačno skockane uratke, uz baznu postavu, svoje učešće u Lizatorima i Brijačini pružili su mnogi pulski glazbenici s nezavisne scene u Puli.

Šesteročlani Po’ metra crijeva su jedna od najpopularnijih metal skupina na ovim prostorima a najpoznatiji su po tome što imaju iznimno originalan pristup u kojem do izražaja dolazi originalnost a njihov ča metal zvuk. Zvukom benda, uz višeglasno pjevanje, žestoke gitare i bubnjeve dominiraju sopile – tradicionalni hrvatski primorski drveni puhački instrument čije je sviranje "na tanko i debelo" dio zaštićene UNESCO-ve svjetske kulturne nematerijalne baštine.

Splitski Stepped Out je nastao 2010. S vremenom i promjenama postave, zvuk Stepped Outa sve više poprima hardcore vibe, no zadržavši melodije i punk rock štih iz ranih dana. Ideologija benda naslanja se na zajedništvo hardcore i punk scene, progovarajući o socijalnim temama, problemima običnog malog čovjeka, raznim osobnim temama i sl.

Reach A.D. donose mješavinu modernog hardcorea s metal utjecajima, a ovo je njihov prvi nastup u Puli.

Krešo i Kisele Kiše iz Rijeke se odlikuje dinamičnošću, punk rock izričajem oplemenjenim brass sekcijom te izravnim tekstovima koji kroz zafrkantski pristup zadiru i otvoreno progovaraju o mnogim temama današnjeg vremena.

FM – 13 je pulski bend FM- 13 koji je nastao kao proizvod druženja mladih pulskih glazbenika, a odlikuje ih vrlo dobro sviračko znanje kao i visoka energija koja posebice dolazi do izražaja u nastupima uživo.

Punk, hardcore, metal

Uz koncertni, 20. "Viva La Pola!" donosi i DJ program u izvedbi DJ-a Sose, u vremenu prije, između i nakon koncertnih nastupa, uz najbolje iz svijeta punk, hardcore, metal glazbe. Ovaj Viva La Pola!, organizatori posvećuju prerano otišlim prijateljima - Alexu Bijažiću i Davoru Raljeviću, koju su ostavili veliki trag na pulskoj sceni.

Ulaznice se mogu nabaviti u Scandal Expressu, Art parku i Klub Kotač u Rojc, u La Resistanceu i na štandu kod Saleta Verude, kao na ulazu na dan koncerta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter