u ponedjeljak

Hrvatski gitarski kvartet na Sipping Sessionsu

| Autor: Branko Biočić
(Foto Hrvatski gitarski kvartet)

(Foto Hrvatski gitarski kvartet)


U ponedjeljak, 15. srpnja s početkom u 20.30 sati u crkvi Uznesenja Marijinog na usponu za Stari grad Labin (kraj Hotela Peteani) održava se Sipping Sessions koncert klasične glazbe na kojem nastupa nagrađivani Hrvatski gitarski kvartet. Manifestaciju prate vinari Udruge Trs, a njihova vina moći će se kušati uz participaciju. Organizatori su Pučko otvoreno učilište Labin i Turistička zajednica Grada Labina.

O glazbenicima

Prvi zajednički koncert Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić održali su 2016. godine. Nakon toga, na više koncertnih turneja, predstavili su se publici u Hrvatskoj, Sloveniji i Češkoj te na koncertima sa Zagrebačkim solistima i Varaždinskim komornim orkestrom.

Za koncert na Dubrovačkim ljetnim igrama, 2017. godine, nagrađeni su nagradom Orlando. Od 2020. godine Kvartet nastupa pod imenom Hrvatski gitarski kvartet. Iste godine izdali su, zajedno s još četvero kolega gitarista (Morana Pešutić, Pedro Riberio Rodrigues, Tomislav Vukšić i Krešimir Bedek), album "Guitarrismo" (Croatia records). Album je nominiran za nagradu Porin u dvije kategorije.

Novu kompaktnu ploču "Bagatelle za kućnu upotrebu" , posvećenu odabranim skladbama hrvatskih skladatelja, Kvartet je izdao prošle godine. I taj album je nominiran za nagradu Porin u jednoj kategoriji. Njegov koncertni program obuhvaća gotovo sve glazbene epohe pazeći pritom da izvedbe i praizvedbe skladbi hrvatskih skladatelja budu njegov neizostavan dio.


Podijeli: Facebook Twiter