"dan odluke"

Pulska Dogma objavila novi singl: Pjesma o težnji za promjenom i propitkivanju sebe

| Autor: Mladen Radić
Grupa Dogma (Snimio Dinko Čvorić Doringo)

Grupa Dogma (Snimio Dinko Čvorić Doringo)


Pulska grupa Dogma objavila je singl »Dan odluke«, koji se nalazi na njihovom šestom studijskom albumu simboličnog naziva »Pitaš se« i koji donosi 10 pjesama.

»Dan odluke« je pjesma koja kroz suradnju s vokalnim i tekstualnim gostovanjem Ivana Jurića Yurija (Stillness), te instrumentalnom podrškom Ivana Arnolda na synthu, Branka Sterpina na trubi i Luke Žužića na trombonu, donosi snažnu poruku o propitkivanju samoga sebe i težnji za promjenom. Tekst potpisuju Sandro Pettener i Ivan Jurić Yuri, dok su za glazbu, produkciju i aranžman zaslužni Pettener, Zoran Stojković i Tonči Pavlinović. Mix i mastering pjesme potpisuje Perica Šuran.

Pjesma se bavi temama samopropitkivanja i promjene starih navika, naglašavajući da nikada nije kasno za promjene, a poruka pjesme najbolje se odražava kroz stihove Ivana Jurića Yurija »dan odluke za povratak u tišinu iz buke/nirvanu iz muke savršen red iz zbrke/opsjene uvik su se servirale mukte/promjene nikad nisu bile pitanje struke/već pomirbe iskustva duha i društva/i unutarnje potribe za boljim danas, sutra/iskra da raspali plamen baklji kraj puta/vatra da osvitli sjene šta tama guta/svake duše koja luta dok i dalje se spušta/magla gusta i ruše se kule od karata, praha i straha/usrid pustinje sušne/i prašine šta guši da oljušte se ljuske/šta ne daju doć do daha/dok šire se krila i vataju maha/šire se krila i vataju maha«

Dogma poziva sve ljubitelje glazbe da poslušaju »Dan odluke« i otkriju nove zvukove i poruke koje donosi njihov najnoviji album ‘’Pitaš se’’.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter