kako su nastale "brajde"

Lima Len: "Vitasović mi je na poruku samo odgovorio - 'pošalji'"

| Autor: Petra Stefanović, Tea Tidić
(Screenshot iz videa)

(Screenshot iz videa)


Dva Istrijana Alena - Kozić aka Lima Len i dobro znani Vitasović početkom mjeseca su objavili pjesmu "Brajde", koju prati i spot, a koja je i njihova prva zajednička suradnja. Istarski ljetni hit, kako se može pročitati u mnogobrojnim komentarima na društvenim mrežama, brzo se našao u top 10 na YouTube trendingu, a i svakim joj satom rastu pregledi.

Nije išlo glatko

Kako je došlo do suradnje, pitali smo Alena Kozića, Lima Lena.

- Javio sam se Alenu i napisao ogromnu poruku, predstavio sam se tko sam, odakle sam, što sam sve prije radio te da imam spremnu pjesmu. Na sve to on je odgovorio kratko, jednostavno i legendarno: "Pošalji". Dodao je Vitasović da kada posluša, pjesmi presudi iz prve te da je ova dobra i da želi da ju radimo, objašnjava Lima Len. No, nije isprve sve išlo glatko.

- Nakon toga je imao problema sa zdravljem, ali gazda se javio u travnju kako je i obećao, snimio vokale, i ostalo se odvijalo kako se odvijalo, zaključuje Kozić.

Inače, Lima Len, Alen iz Galižane, nije glazbeni početnik. Na njegovom YouTube kanalu prva pjesma koja se može pronaći je "Punije cure" iz sada već davne 2013. godine. U travnju mu je izašla i pjesma s Jala Bratom i Bubom Corellijem, bosanskim treperima, a prije dvije godine je i obradio popularnu "Omađijala" Devita i Relje.

Suradnja Vitasovića i Lima Lena ima i svojevrsnu poveznicu u poprilično dalekoj prošlosti, kako saznajemo od Alena Vitasovića.

- U Galižani sam, još kao dijete, počeo svoju glazbenu karijeru s mojim rođacima Moscardama, s kojima sam imao prve nastupe, a i prvi bend, koji se zvao LADA - Livio, Armando, Dean i Alen. Tu je bio i Dean Vitasović, s kojim i dan danas sviram. Sve ovo je svojevrstan povratak korijenima, jer upravo ova pjesma, "Brajde", me veže za te moje glazbene početke.

Preko Daniela Moscarde, dobio sam pjesmu "Brajde" Lima Lena, i čim sam je poslušao, svidjela mi se odmah, osjetio sam emociju u pjesmi i prihvatio sam suradnju. Sviđa mi se ta nova generacija glazbenika, ovo što sam osjetio kod Lima Lena primijetio sam i kod Baby Lasagne, oni rade glazbu beskompromisno i strastveno, i to je pravi put i budućnost naše scene, kaže Vitasović.

Mladi imaju što za reći

- Svojim iskustvom želim pomoći kvalitetnim mladim glazbenicima, uvijek sam to radio i uvijek ću ih podržati. Cijela ova priča s Lima Lenom se vrti oko Galižane - pjesmu sam otpjevao u studiju kod Maura Giorgija, pjesma je ispala jako vesela i pozitivna, a i spot smo snimali u Galižani, našli smo koze, traktore, došli su brojni Galižanci i sve smo napravili nekako "po domaću", i ispao je stvarno lijep video spot.

Pjesma "Brajde" je ljetna priča, prava istarska pjesma, gdje kažemo "i nema vajde da neku drugu najden i kada sunce zajde da idemo u brajde". Lima Len je napisao tekst i glazbu, nešto sam mu malo pomogao, a reakcije su nas oduševile - zovu nas da gostujemo u raznim medijima, a zanimljivo je da, sad kad me zovu za koncerte, da me pitaju - ča bi doša oni mali otpjevati "Brajde" s tobom?, kaže Vitasović, koji ovog ljeta ima poprilično gust koncertni raspored, a i priprema pjesme za album. O

sim s Lima Lenom, kako nam kaže Vitasović, na nekim od koncerata nastupit će i s Markom Purišićem aka Baby Lasagnom.

- To su mladi ljudi koji imaju što za reći, i jako ih podržavam. Za pjesmu "Brajde" su mi i moja djeca rekli da je odlična, tako da vjerujem da će i publika to prepoznati. A Alenu Koziću Lima Lenu želim sve najbolje, kaže Vitasović, koji je trenutno zauzet koncertnim nastupima diljem Hrvatske, a od nastupa u Istri valja izdvojiti koncert u Puli u kolovozu, te koncert u Valdebeku, 4. kolovoza, kad će mu se na pozornici pridružiti i Lima Len.

Za pjesmu "Brajde" glazbu su napravili Lima Len i Boz Beatz, tekst su napisali Lima Len i Alen Vitasović, aranžman, mix i mastering Boz Beatz, video je snimao Pulic, a styling u spotu je napravio Sebastian Gaši. U spotu je i Barber Čučko, dok djevojku glumi Laura Miljanić. Snimano je u Galižani, kao i vinariji Franc Arman, pršutarni i stanciji Buršić i caffe baru Viva.

- Posebna zahvala svim ljudima iz Galižane koji su sudjelovali i pomogli da ovaj spot ispadne ovakav, a posebno Davidu Trentu za narančasti traktor i predivnu kozu po imenu Kolinda!, poručio je za kraj Lima Len.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter