Večeras u INK-u

Jan Niković završava ciklus Piano Poola

| Autor: Vanesa Begić
Jan Niković (Foto: Promo)

Jan Niković (Foto: Promo)


Mladi hrvatski pijanist Jan Niković nastupit će večeras u 21 sat u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula u sastavu programa Piano Poola izvodeći program s kojim će se predstaviti i natjecati na prestižnom Leeds pijanističkom natjecanju. Na programu su djela Domenica Scarlattija, Ludwiga van Beethovena, Aleksandra Skrjabina i Franza Liszta.

Niković je višestruki je pobjednik državnih natjecanja kao solist te kao član komornih sastava. Također je pobjednik međunarodnih pijanističkih natjecanja Mladi virtuozi "Giuliano Pecar" (Gorizia, Italija), Sonus op. 2 (Križevci), EPTA natjecanje (Osijek), "Zlatko Grgošević" (Zagreb) i Ars Nova (Trst). Dobitnik je i brojnih posebnih nagrada, a 2020. osvojio je Yamaha Scholarship Award 2019./2020. koju dodjeljuje Yamaha Music Foundation of Europe. Godine 2014. odabran je među 12 kandidata iz cijeloga svijeta za Junior Music Camp u Barceloni, gdje je imao priliku raditi sa svjetski poznatim pijanistom Lang Langom i nastupiti s njime četveroručno.

Ovim koncertom privodi se kraju taj koncertni ciklus čiji su kreatori pijanisti s pulske Muzičke akademije Marijan Đuzel i Vesna Ivanović Ocwirk. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter