opušteno na odmor

Prije odlaska na godišnji odradite ove stvari da se ne vratite u kaos

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Dok odlazak na godišnji odmor može biti opuštajući, pripreme za njega mogu biti sve samo ne to.

Između pakiranja i svih onih zadataka u zadnji tren kao što je kupnja kreme za sunčanje ili potrepština za plažu, važno je osigurati da svoj dom ne napustite kao potpunu katastrofu kako se ne biste vratili u kaos.

Tako je ključno svojoj kuhinji posvetiti malo više pažnje prije nego što krenete na put. Evo kako pripremiti kuhinju prije odlaska na godišnji odmor, u samo pet koraka.

Očistite svoj hladnjak

Nitko se ne želi vratiti na trulu ili pljesnivu hranu. Dakle, samo naprijed i bacite sve što je kvarljivo. Provjerite i pića. Otvorene boce vina, soka i gaziranih pića treba baciti, ali sve što nikada nije bilo otvoreno ili dolazi u limenci trebalo bi biti u redu.

Provjerite svoju smočnicu

Namirnice koje možda držite izvan hladnjaka također treba provjeriti. Bilo da se radi o štruci kruha ili otvorenoj vrećici čipsa, te stvari mogu privući plijesan i glodavce. Dakle, svakako bacite i ovako nešto.

Isključite sve produžne kablove

Kada napuštate svoj dom na dulje vrijeme, preporučuje se da isključite sve produžne kabele ili utičnice koje nemaju zaštitu od prenapona. To je zato što ako dođe do lošeg vremena poput oluje ili iznenadnih problema s električnim vodovima, udar struje može se vratiti u vašu kuću i spržiti sve uređaje koji su uključeni u struju, ili još gore — izazvati požar.

Isključite male kućanske aparate

Mali uređaji se toliko koriste u kuhinji da se utikač i žice u kućištu koje uvlačite i izvlačite iz zida mogu odvojiti ili oštetiti, a vi to nećete ni vidjeti. Ta sićušna pukotina je ono što može izazvati požar kada je ostavite uključenu u zid. Kada isključite sve svoje male kućanske aparate, ne samo da osiguravate da neće doći do požara, već zapravo štedite i na struji jer sve što je priključeno na zid stvara električnu energiju, što zauzvrat čini vaš račun za struju malo većim.

Bacite smeće

Na kraju, znamo da je iznošenje smeća vjerojatno na dnu vaše liste obaveza kada se spremate za godišnji odmor. Ali nema ništa manje opuštajućeg od povratka u smrdljivu kuhinju nakon opuštajućeg putovanja. Dakle, nemojte preskočiti ovaj zadatak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter